pondělí 16. září 2024

Pozor na falešnou cestovku! Expert Agency už začíná prošetřovat policie

Už i policie prošetřuje aktivity domnělé cestovní kanceláře Expert Agency. Ta za důvěryhodnými internetovými stránkami maskuje skutečnost, že jí chybí povolení k provozování cestovních služeb i patřičná pojištění.

Pláž v Anguille

Vysněná dovolená v zahraničí se může s Expert Agency změnit ve zlý sen.
Zdroj: Flickr

  • Vysněná dovolená v zahraničí se může s Expert Agency změnit ve zlý sen.
  • Zdroj: Flickr

Pokud by lidé dali důvěru cestovní kanceláři Expert Agency, mohou riskovat problémy. Alespoň tak to vyplývá z vyjádření ministerstva pro místní rozvoj, které upozorňuje na to, že společnost, jejíž kořeny sahají do Maďarska, nemá oprávnění k poskytování nabízených cestovních služeb a není ani pojištěna proti případnému krachu.

Jak ministerstvo upozorňuje chybějící pojištění Expert Agency se vztahuje i na vracení peněz klientům v případě úpadku. Firma se sice pojistnou smlouvou na svých stránkách prokazuje, ale při bližším prověření je jasné, že je nakonec uzavřena na jinou společnost. Expert Agency podle ministerstva provozuje i slovensky psané stránky dovolenkaprimori.eu, které nabízejí lukrativní zájezdy a pobyty za velice výhodné ceny.

Případ se už dostal i do hledíčku policie, která vydala varování před nákupem zájezdů přes zmíněnou společnost i stránky.

Autor: Jan Skala

Související

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

GXYvp0UWUAAEC08
Zahraniční

Vězni utíkali z věznice v Kongu. Při útěku hromadně znásilňovali delikventky

hovor kreditka
Krimi

Falešní bankéři z Hodonína přišli k milionům