neděle 5. května 2024

Potvrzeno. Bývalý poslanec TOP 09 Feri půjde na tři roky do vězení

Tři roky vězení a více než půlmilionová pokuta, to je definitivní trest pro bývalého prominentního politika TOP 09 Dominika Feriho. Toho soud uznal vinným ze znásilnění.

profimedia-0866938025

Dominik Feri před soudem, který jej dnes definitivně poslal na tři roky vězení.
Zdroj: Profimedia

  • Dominik Feri před soudem, který jej dnes definitivně poslal na tři roky vězení.
  • Zdroj: Profimedia

Odvolací senát pražského městského soudu zamítl odvolání exposlance a někdejší výrazné tváře strany TOP 09 Dominika Feriho vůči verdiktu prvoinstančního soudu, který jej na podzim poslal na tři roky do vězení. Politik si tak odsedí trest za dvě znásilnění a další stejné trestné činy ve stádiu pokusu. Dnešní verdikt je pravomocný, Feri by tak výkon trestu měl nastoupit do 30 dnů.

Bývalý místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 obvinění, která proti němu vznesly studentky středních a vysokých škol, od začátku procesu odmítal. Stejný postoj zaujal při dnešním líčení, kdy poukazoval na drobné nesouvislosti ve výpovědích poškozených a dívky nařkl ze lží. Politik navíc musí třem dívkám zaplatit odškodné ve výši přesahující půl milionu korun.

Feriho začala policie stíhat v červnu 2021, poté, co se v letech 2015 až 2020 dopustil dvou znásilnění při různých společenských příležitostech a jednoho pokusu přímo na půdě Poslanecké sněmovny. Poškozené ženy na policii i před soudem pak detailně popsaly sexuální charakter jeho jednání.

Feri vstoupil do politiky v roce 2014, kdy se jako osmnáctiletý stal zastupitelem v Teplicích. O rok později se stal členem TOP 09 a výrazně zabodoval v roce 2017 ve volbách do Poslanecké sněmovny, kdy se stal tváří strany.

Autor: Jan Skala

Související

47907916441_11dccbf6b5_b
Zahraniční

Arizona se zastala práv žen. Zrušila tmářský zákon zakazující potraty

GerardDepardieu
Zahraniční

Depardieu je ve vazbě za znásilnění dvou žen, kolegyni oslovoval děvko

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil