neděle 6. října 2024

Pošlete-li nám další letáky, zasypeme vás odpadem, hrozí KLDR Jižní Koreji

V neděli na území Jižní Koreji dopadly další balony s odpadem od severních sousedů. Pchjongjang tvrdí, že a takovými akcemi přestane, až Soul ukončí posílání protirežimních letáků na jeho území.

GPHAJZaXEAAIcjl

Jihokorejští vojáci sledují balón s odpadem od severních sousedů.
Zdroj: X

  • Jihokorejští vojáci sledují balón s odpadem od severních sousedů.
  • Zdroj: X

Severní Korea vzkázal svému jižnímu sousedovi, že přestane s posíláním odpadu, včetně exkrementů na jihokorejské území. Ale jen pokud odtud přestanou aktivisté posílat letáky namířené proti vládě Kim Čong-una. Jestliže se tak nestane, zaplaví balony s odpadem, které Pchjongjang vypraví, území Jižní Koreje. Podle vedení komunistické země přelétlo hranici zatím 3 500 balonů s 15 tunami odpadního materiálu.

Balóny, které nesou velké pytle s odpadem, mimo jiné jsou v nich také exkrementy, vzlétly ze Severní Koreji nejprve středu, další várka následovala o víkendu. „Ať si zkusí, jak je špinavé a nehospodárné sbírání odpadu,“ vzkázalo na jih severokorejské ministerstvo obrany. Řada balonů dolétla až do hlavního města Soulu, kde se jejich obsah stal předmětem šetření policie.

Balony s odpadem dokonce probírala bezpečnostní rada Jižní Koreje, která dokonce hovoří o tom, že v souvislosti s touto akcí svého severního souseda obnoví rozhlasové vysílání na hranicích, které Kimův režim podrobuje silné kritice.

Autor: Jan Skala

Související

Jižní Korea
Zahraniční

Jižní Korea varovala KLDR před použitím jaderných zbraní

Jihokorejský prezident Jun Sok-jol.
Domácí

Prezident Jižní Koreje navštíví Prahu

profimedia-0907160062
Zahraniční

Bráníme se imperialistům, řekl Kim a ukázal laboratoře na obohacování uranu

Kim Čong-un
Zahraniční

Severní Korea opět testovala balistické rakety