úterý 14. května 2024

Posledním pohárovým semifinalistou je Plzeň

Fotbalisté Plzně porazili v náhradním čtvrtfinálovém termínu Jablonec a postupují mezi nejlepší čtyři týmy letošního ročníku MOL Cupu.

Jan Kopic byl klíčovou postavou čtvrtfinále MOL Cupu.

Jan Kopic byl klíčovou postavou čtvrtfinále MOL Cupu.
Zdroj: Profimedia

  • Jan Kopic byl klíčovou postavou čtvrtfinále MOL Cupu.
  • Zdroj: Profimedia

Čtvrtfinálové utkání MOL Cupu mezi Jabloncem muselo být v řádném termínu kvůli mlze odloženo a tak se o posledním semifinalistovi rozhodlo až dnes.

Plzeň šla do utkání po nečekané víkendové prohře s jiným soupeřem ze severu Libercem a v první půlhodině pohárového utkání se zdálo, že jí zatopí i Jablonec. Hosté nicméně dokázali několik nebezpečných situací přečkat a ve 34. je k výhře nešťastnou tečí do vlastí brány nasměroval Tekjaški. O tři minuty později nalomeného soupeře dorazil Jan Kopic. Po změně stran se sice Jablonec hnal za kontaktní brankou, ale když se v 65. minutě Souaré dostal k odraženému míči a zvýšil na 0:3, bylo o postupujícím rozhodnuto.

„Z týmu bylo před zápasem v kabině cítit velké odhodlání, věděli jsme, že je to play off a není možnost opravy,“ popisoval po zápase trenér vítězů Miroslav Koubek.

„Oba krajní hráči byli výborní, jak Cheick Souaré, tak Honza Kopic. Ten byl dokonce vyhlášen mužem utkání. Tam nemám co dodat, výborné výkony a výborná čísla. Byli jedni z rozhodujících elementů našeho vítězství,“ vyzdvihl Koubek své křídelníky.

V semifinále MOL Cupu se Plzeň utká se Zlínem a trenér Západočechů ví, že to nebude lehký soupeř. „Určitě je výhodou hrát doma. Ale hned zvedám varovný prst, Zlín u nás v lize ukázal kvalitu, čeká nás těžký zápas a opět se budeme muset maximálně zkoncentrovat jako dnes,“ varoval Koubek.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Opava se Spartou, které se střetnou už 3. dubna. Plzeň vyzve Zlín až 24. dubna.

Autor: Ota Černý

Související

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

profimedia-0866001995.jpg
Fotbal

Plzeň se nemá za co stydět