úterý 22. října 2024

Portál živnostenského podnikání usnadňuje podnikatelům život

Od začátku letošního roku mají živnostníci k dispozici vylepšenou verzi Portálu živnostenského podnikání, který se stal centrálním místem pro efektivní správu živností.

práce

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / energepic.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / energepic.com

Od začátku letošního roku mohou živnostníci využívat vylepšenou verzi Portálu živnostenského podnikání, který slouží jako centrální místo pro efektivní správu živností. Uživatelé mají možnost online zakládat nové živnosti, měnit údaje a snadno vyhledávat v živnostenském rejstříku.

Naším cílem je usnadnit podnikatelům a živnostníkům život prostřednictvím digitálních projektů, které zjednodušují komunikaci se státem,“ prohlásil ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček (STAN). Portál živnostenského podnikání nabízí aktuální informace a elektronickou komunikaci s živnostenskými úřady. V plánu je také zavedení chatbota a hlasových funkcí pro interaktivnější komunikaci.

Podnikatelé mohou přes portál ohlásit novou živnost, upravit stávající nebo sledovat stav svých podání. Kromě toho si mohou nastavit automatická upozornění na důležité aktuality a získat přehled o konkurenci ve svém oboru. „Portál není jen informační rozcestník, ale komplexní systém veřejné správy zaměřený na snížení byrokratické zátěže,“ uvedl Jan Strakoš, ředitel odboru živností a spotřebitelské legislativy.

Autor: Šimon Mitro

Související

práce
Ekonomika

Firmy se obávají generace Z. Noví zaměstnanci mají potíže

Logo EZKarty
Domácí Zdraví

EZKarta nově ukáže přehled o očkování dětí

Ministr průmyslu a obchod Lukáš Vlček
Ekonomika

Ministerstvo průmyslu chce dostat ČR mezi deset nejvýkonnějších ekonomik EU

profimedia-0670668557
Zahraniční Technologie

EU usnadní cestování pomocí digitálních pasů