pondělí 16. září 2024

Policisté varují. Nastává čas kapsářů

Předvánoční čas je tradičně dobou, kdy policisté zaznamenávají zvýšený počet kapesních krádeží. Teď kriminalisté zadrželi dvojici kapsářů, kteří jezdili do Prahy okrádat především seniory.

Zadržení kapsářů

Zadržení kapsářů
Zdroj: Policie České republiky

  • Zadržení kapsářů
  • Zdroj: Policie České republiky

„Lov“ měl vždy velmi podobný scénář. Poté, co se muži po příjezdu do metropole ubytovali na některé z pražských ubytoven, okamžitě vyrazili do centra. Vybírali si především důchodce, kteří bezstarostně cestovali v prostředcích hromadné dopravy. Cílem byla především jejich zavazadla v podobě tašek, ledvinek, kabelek i batohů. Když uviděli oběť, nenápadně se na ni pověsili a sledovali ji. V tlačenici nebo příhodné chvíli se na ni natlačili a jeden z dvojice začal nenápadně prohledávat obsah zavazadel, zatímco druhý sledoval okolí a kryl parťákovi záda.

K jejich dopadení pomohla náhoda. Oba podezřelé kriminalisté poznali ve vlaku a dokonce byli svědky okradení seniorky. Ke krádeži použili dokonce pro tento účel upravenou bundu. Dvojice má v tomto smyslu bohatou trestní minulost jak v Čechách, tak i v zahraničí. A zatímco jeden byl za majetkovou trestnou činnost letos odsouzen k veřejně prospěšným pracím, tomu druhému za obdobnou trestnou činnost skončila podmínka v roce 2018.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion