Policie řeší masakr v Nottinghamu. Máme video ze zatčení podezřelého

Britská policie uvedla, že v Nottinghamu zatkla 31letého muže muž poté, co v ulicích města zavraždil tři lidi a další tři zranil. Ti jsou v nemocnici. Útočník už se dívá přes mříže vazební cely.

FyfGg-taYAID8Qw

Nottingham
Zdroj: Twitter

  • Nottingham
  • Zdroj: Twitter

Policie vyjížděla na Ilkeston Road krátce po čtvrté ráno a nalezla na ulici dva mrtvé. Pak zasahovala u dalšího incidentu v Milton Street, kde se dodávka pokusila přejet tři lidi. V současné době jsou v nemocnici. Na Magdala Road nakonec objevila dalšího mrtvého. 31letého muže zatkla pro podezření z vraždy, skončil v policejní cele. Podívejte se na video zatýkání.

"Je to strašlivý a tragický incident, který si vyžádal životy tří lidí. Věříme, že tyto tři útoky spolu souvisejí a že máme pachatele ve vazbě," řekla Minutovým zprávám policistka Kate Meynell s tím, že vyšetřování je v rané fázi a tým detektivů pracuje na tom, aby zjistil, co se přesně stalo. "Žádáme veřejnost, aby byla trpělivá, řada ulic ve městě bude dál uzavřená kvůli vyšetřování," doplnila.

Uzavřené ulice, zastavený tramvajový provoz, odklon tras autobusů, všechny záchranné složky na nohou – tak to stále vypadá v britském Nottinghamu, kde zasahuje i protiteroristická policie West Midlands. Její příslušníci mají na sobě neprůstřelné vesty.

Očitá svědkyně popsala pro Channel 4, že viděla muž tmavé pleti s dredy a vousy, jak řídil dodávku, která dnes ráno srazila několik lidí.

Na Twitteru od rána obyvatelé města spekulují, co se děje. Podle některých jde o zásah proti teroristům, další píše, že policie hledá muže na koloběžce, který pobodal několik lidí. Spekuluje se také o několika mrtvých.

Incident dávali uživatelé sociálních sítí do souvislosti s uzavírkou autobusového nádraží Walthamstow Central v Londýně.

FyfQu8yX0AA0O6r

Všechno ale nasvědčuje, že tam policisté vyšetřují napadení muže a okolí uzavřeli jako místo činu. Muž je v nemocnici mimo ohrožení života.

Připravujeme podrobnosti.

Související

Elise Mertens tvořila v ’s-Hertogenboschi s Demi Schuurs dvojici nasazenou coby číslo jedna.
Tenis

Mnozí nasazení tenisté končí