středa 26. června 2024

Policie ohlídá Rock for People. ČD přidá vlaky

Hudební festival Rock for People, který se koná od 12. do 15. června, přiláká do Hradce Králové až 40 tisíc návštěvníků.

Rock for People

Ilustrační foto.
Zdroj: Královéhradecký kraj

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Královéhradecký kraj

Hudební festival Rock for People přiláká ve dnech 12. až 1. června do Hradce Králové až 40 tisíc diváků. Policie varuje řidiče před zvýšeným počtem chodců a cyklistů v okolí letiště a doporučuje se této oblasti vyhnout. Kdo nemá zaplacené parkovací místo v areálu, měl by využít odstavná parkoviště. Okolo letiště je snížena rychlost na 30 kilometrů za hodinu a zavedou se jednosměrné trasy. Po městě jsou umístěny směrové šipky.

Policie posílí hlídky. Strážci zákona budou sledovat příjezdové trasy, kontrolovat dodržování pravidel a také alkohol a drogy u řidičů i cyklistů. Městská hromadná doprava bude zdarma pro návštěvníky festivalu. Kyvadlová linka bude jezdit od terminálu hromadné dopravy přes Hlavní nádraží a Muzeum až k Letišti Park 360. České dráhy posílí své spoje mezi Prahou a Hradcem Králové a Trutnovem, stejně jako mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. V mimořádných vlacích budou platit běžné jízdenky.

Festival nabízí ubytování pro návštěvníky na šedesátihektarové ploše. Polovina je vyhrazena pro stanování a parkování. Vybavené stany jsou vyprodány několik měsíců dopředu. Hlavními hvězdami letošního festivalu jsou kapely The Offspring, Bring Me The Horizon, The Prodigy a zpěváci Yungblud a Avril Lavigne. Celkem se na festivalu představí 120 účinkujících.

Autor: Šimon Mitro

Související

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

justice
Krimi

Ani Ústavní soud se expolicisty, co zabil sousedku a znásilnil matku, nezastal

51993616585_f5f6efdf36_b
Krimi

Skupinka mladíků zkopala chlapce. Pro toho musel přiletět vrtulník

profimedia-0883245381
Domácí

Chyby se vyskytly, tvrdí policie. Kozákův záměr rozpoznat podle telefonátu nešlo