pátek 18. října 2024

Policie hledá útočníka, oběť se po jeho jediné ráně bude léčit měsíce

Kriminalisté žádají o pomoc při pátrání po útočníkovi, který v únoru napadl jednačtyřicetiletého muže. Jmenuje se asi Miša a možná žije v Řepích.

polpatr

Policisté hledají útočníka v bílé mikině.
Zdroj: Policie ČR

  • Policisté hledají útočníka v bílé mikině.
  • Zdroj: Policie ČR

Množství zlomenin v obličeji a poranění mozku způsobil jedinou ranou své oběti hledaný muž. Ten se připojil ke skupině přátel, která se vydala v Praze 6 do baru, celý večer se s nimi bavil a popíjel. „V baru došlo mezi touto skupinkou a zcela jiným hostem k rozepři, která pokračovala i nedaleko baru. Zde se hosta snažil jeden z mladíků vyprovokovat, ale ten se nechtěl prát. V okamžiku, kdy skupinka mužů stála okolo něj, hledaný mladík ho udeřil do obličeje takovou silou, až muž upadl na zem, kde zůstal ležet,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová s tím, že kvůli závažnosti poranění může léčba trvat i několik měsíců.

Podezřelému je okolo 20 let, je vysoký asi 185 cm, štíhlý a má krátké hnědé vlasy. V době incidentu měl na sobě bílou mikinu, tmavé kalhoty s bílými pruhy a bílé boty. „Poškozený uvedl, že by se měl jmenovat asi Miša, Misha, Mykhailo nebo nějak podobně, je ukrajinské národnosti a mohl by se pohybovat v oblasti městské části Praha – Řepy," doplnila mluvčí.

Útočník může skončit až na tři roky za mřížemi.

Související

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

profimedia-0798282686
Domácí

Hřib vyzývá ředitele DPP k rezignaci po zásahu policie

profimedia-0798282641
Domácí

Policie zasahuje v pražském dopravním podniku kvůli podezřelým zakázkám