středa 9. října 2024

Polański prý v sedmdesátých letech znásilnil další dívku

Devadesátiletý režisér čelí dalšímu obvinění ze znásilnění. Údajně zneužil desetiletou Marianne Barnard. Polański obvinění odmítá.

Roman Polanski

Roman Polański 40 let prchá před zákonem
Zdroj: instagram

  • Roman Polański 40 let prchá před zákonem
  • Zdroj: instagram

Čin se měl stát čtyři roky před Polańského útěkem ze Spojených států v roce 1975. Ve stejném roce se podle dřívějších obvinění dopustil i brutálního znásilnění na Francouzce Valentine Monier.

Marianne Barnard nyní požaduje finanční odškodnění. Režisér ale její obvinění odmítá. Podle jeho právníka je založené na domněnkách a spekulacích.

Proti slavnému režisérovi však mluví velké množství údajně napadených žen. Z podobného činu ho nařkla i německá herečka Renate Lander, kterou prý jako patnáctiletou Polański také znásilnil.

Režisér je navíc už čtyřicet let na útěku, protože mu v roce 1977 udělil soud za znásilnění oběti pod vlivem drog a za perverzi a sodomii s dítětem pod 14 let. Tehdy třináctiletou Samanthu Geimer opil a následně s ní měl sex. Režisérovi tehdy hrozilo 50 let za mřížemi. Nakonec uzavřel s prokuraturou dohodua šel do vězení jen na tři měsíce. Po odvolání oběti se ale soudce rozhodl pro tvrdší trest, a tak Polański odletěl do Londýna a následně do Francie, kde od té doby žije.

Související

03065117
Film a TV

Kromě dramatu točil i propagandu. František Vláčil by dnes oslavil stovku

5657709617_57fdb511f7_b
Zahraniční Fauna

Za lov orlů v americké ptačí rezervaci hrozí dvojici vězení

Juraj Jakubisko
Film a TV Osobnosti

Zemřel režisér Juraj Jakubisko