pátek 18. října 2024

Pojmenujte malého luskouna ze Zoo Praha

Kdokoliv se může zapojit do ankety o pojmenování mláděte luskouna ze Zoo Praha. Zůstane samičce přezdívka Šiška nebo získá jiné jméno? Rozhodnutí je na vás.

luskoun

Mládě luskouna ze Zoo Praha.
Zdroj: Zoo Praha

  • Mládě luskouna ze Zoo Praha.
  • Zdroj: Zoo Praha

Zoo Praha skrze Portál Pražana pořádá veřejnou anketu, která rozhodne o pojmenování luskouního mládětě. Samička luskouna přišla na svět před šesti týdny a od narození se ji přezdívá Šiška. Pokud se vám přezdívka líbí, tak v aktuální anketě můžete hlasovat o tom, aby ji přezdívka zůstala trvale.

Do ankety se musíte přihlásit přes Portál Pražáka, který funguje na stejné bázi jako Portál občana. Do portálu se přihlásíte buďto přes elektronickou identitu občana (přes internetové bankovnictví, mojeID a další) anebo přes datovou schránku. Nenechejte se odradit názvem portálu, nemusíte být Pražáci, abyste se do ankety mohli zapojit.

V Anketě nemůžete přidávat vlastní návrhy, ale hlasovat pro jedno z pěti navrhovaných jmen. Kromě Šišky, jak začal mláděti přezdívat ředitel pražské zoo Miroslav Bobek, můžete vybrat ze jmen Kju-ka („šiška“ v tzv. tchajwanštině), Songguo („šiška“ v mandarínské čínštině), Šupinka (návrh náměstkyně pro životní prostředí a klimatický plán Jany Komrskové) a Cone („šiška“ v angličtině, samičce by se tak mohlo přezdívat Connie, návrh náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba).

O jméně může veřejnost hlasovat do středy 22. března. V sobotu 25. března se uskuteční křtiny mláděte při příležitosti slavnostního zahájení 92. sezóny pražské zoo.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Zoo Praha

Související

27466438332_28ea5e5e7a_b
Zahraniční Fauna

Ptačí chřipka zabila ve Vietnamu v zoo parcích desítky tygrů, několik lvů i pantera

Foto 1_D85_6263
Ostatní

Smrtící krása: Pestrobarevné pralesničky budou v Praze k vidění jen do neděle

GXLlxG9b0AEEURb
Zahraniční Video

Ničivá povodeň v Nigérii zasáhla i zoo, krokodýli i hadi jsou v ulicích města

Foto 3_Z09_6498_export
Ostatní

Užovky, které mají dvojí jed, jsou k vidění v pražské zoo