pondělí 16. září 2024

Pojišťovny letos proplácí příměstské i pobytové tábory. Jde žádat i zpětně

Rodiče, kteří pošlou své děti na tábor, můžou pořádat zdravotní pojišťovnu o příspěvek. Ten se vztahuje i na tábory příměstské a jde o něj žádat i zpětně. Každá pojišťovna má ale jiná pravidla.

2005_summer_camp_of_scouts_from_Třebíč_near_Kouty,_Třebíč_District

Pojišťovny proplatí letní tábory.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Pojišťovny proplatí letní tábory.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Až 1 500 korunový příspěvek může dostat každé dítě, které o prázdninách absolvovalo, nebo ještě absolvuje pobytový nebo příměstský tábor. Proplatí ho zdravotní pojišťovna, každá má ale trochu jiná pravidla. Důležité je dát si pozor na lhůtu ve které je možné žádat zpětně, počet dní které dítě na táboře stráví i na to, jak je daný tábor zaměřený. Proplácené pojišťovnou jsou totiž hlavně tábory sportovní a pohybové.

Příspěvek až 1500 korun slibuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Tábor který proplatí musí trvat minimálně čtyři dny a k žádosti, kterou musí rodiče poslat nejpozději do měsíce od jeho ukončení, je nutné přiložit i potvrzení od organizátora. Stejnou částku pak proplatí i RBP pojišťovna. Tábor musí být zaměřený výhradně na sportovní aktivity. „Pobyt na pobytovém táboře musí trvat minimálně 7 dní, na příměstském sportovním 5 dní, věkové rozmezí je od 3 let až do ukončení základní školy a tábor musí být organizován školkou, školou, sportovní nebo zájmovou organizací,“ vyjadřuje se k bonusu pojišťovna. Tady je o příspěvek možné žádat až do tří měsíců od ukončení akce.

Druhý nejvyšší příspěvek pak slibuje Vojenská zdravotní pojišťovna. Tábor musí být také sportovně zaměřený a musí trvat nejméně pět po sobě jdoucích dnů. Žádat o příspěvek lze osobně i online. 700 korun přispěje Zaměstnanecká pojišťovna Škoda. U této zdravotní pojišťovny lze čerpat příspěvek prostřednictvím programu nazvaného Sport Junior. Zahrnuje tedy opět jen sportovně zaměřené tábory. 500 korunový bonus pak nabízí Pojišťovna Ministerstva vnitra. Ani u této není zaměření akce výjimkou a lze žádat pouze elektronicky.

Jedinou pojišťovnou, která dětské tábory neproplácí je VZP. Oborová zdravotní pojišťovna pak avizuje bonus ve výši až 10 tisíc korun, záleží ale jak moc má daný pojištěnec naplněné bonusy. Ty je možné sdílet v rámci rodiny i dalších programů. Vyčerpá-li si je ale daný člověk na tábor svého dítěte, už nebude moct čerpat další výhody.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: vitalia.cz

Související

sz.1
Zahraniční Video

Navalného matka žádá o tělo syna, Rusko proto vydalo zatykač i na jeho bratra

traffic-highway-asphalt-sign-auto-signage-618032-pxhere.com
Domácí

Jak vyplnit záznam o nehodě, když už není nutné s sebou vozit doklady?

fotovoltaika
Domácí Bydlení

Na Novou zelenou úsporám půjde dalších 10 miliard korun. Peníze pomohou domácnostem

péče
Domácí

Příspěvek na péči se od července zvýší