pondělí 16. září 2024

Podvodník okradl muže o 300 tisíc. Pak ho poučoval, jak se bránit podvodům

Policie vyšetřuje kuriózní případ, kdy podvodník obelstil 47letého muže a připravil ho o téměř 300 tisíc korun. Po činu ho dokonce poučil, jak se chránit před podobnými útoky.

hovor

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Muž z Prostějovska se stal obětí podvodu, když ho kontaktoval falešný bankéř, který tvrdil, že někdo požádal o úvěr na jeho jméno. Podvodník ho přesvědčil, že jeho účet byl napaden a že jediným řešením je převedení peněz na „bezpečný“ účet. Podvedený muž následně poslal téměř 300 tisíc korun na účet, který mu podvodník nadiktoval.

Aby situace byla ještě absurdnější, podvodník po dokončení transakce muži dokonce poskytl rady, jak se chránit před internetovými podvody, a požádal ho, aby nikomu o celé věci neříkal. Když muž po nějaké době zjistil, že ho policie nekontaktovala, zavolal do své banky a zjistil, že se stal obětí podvodu.

Policie nyní případ vyšetřuje jako podvod, za který hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden až pět let. Úřady důrazně varují, aby lidé v podobných situacích ihned ukončili hovor a sami kontaktovali svou banku.

Autor: Šimon Mitro

Související

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion

hovor kreditka
Krimi

Falešní bankéři z Hodonína přišli k milionům

podvod
Krimi

Podvody s kryptoměnami cílí na seniory. FBI hlásí miliardové ztráty