čtvrtek 26. září 2024

Podraz! Piráti zuří kvůli Bartošově odvolání a tvrdě kritizují úřední šmelinu

Skončí Piráti ve vládě?

451298354_885435916960298_3629931380891384347_n

Ilustrační foto.
Zdroj: Facebook / Úřad vlády ČR

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Facebook / Úřad vlády ČR

Podraz, který postrádal základní prvky lidské slušnosti – tak okomentoval ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš fakt, že jej chce premiér z postu odvolat.

"Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že navrhnu prezidentu republiky odvolání Ivana Bartoše z pozice vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj k 30. září tohoto roku. Ivan Bartoš není schopen digitalizaci stavebního řízení manažersky dotáhnout do konce a myslím, že si ani nepřipouští, v jakém reálném stavu digitalizace je. Musím konstatovat, že úspěšný konec je stále v nedohlednu," vysvětlil premiér Petr Fiala.

Piráti poté svolali tiskovku, na které se pustili do vlády. "Víme, že to celé bylo připravené delší dobu, protože se díváme ODS pod ruce. To stavební řízení asi byl příliš velký kousek z toho důvodu, že do toho byly zatažené samosprávy a týkalo se i praxe, kvůli které tady máme desítky let nefunkční stavební řízení, kde víme, že s tím některé úřady a někteří tajemníci, kteří mají politické krytí, tak s tím šmelí," pronesl předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. "Směřuje to k velké koalici ODSÁNO, která tady bude vládnout v následujících letech a bude tady doplňovat ten oligarchicko-mediální komplex. Kdy jsme se posunuli z toho, že nám vládne Babiš, tak teď to bude Křetínský, Tykač a jejich loutky," doplnil.

Fiala na následující tiskovce řekl, že nebudu reagovat na jednotlivé nepravdivé informace. "Piráty nikdo z vlády nevyhazuje," uvedl.

Piráti mluví o odchodu z vlády. Prezident, který má rozhodnout o Bartošově odvolání, se chce se všemi aktéry napřed setkat, prý nemá všechny informace.

Související

profimedia-0901574789
Domácí

Lipavský ve vládě zůstane, řekl Pavlovi. Jeho rozchod s Piráty je na spadnutí

profimedia-0911783883
Domácí

Resort průmyslu bude mít nového šéfa. Místo Síkely hnutí STAN schválilo Vlčka

profimedia-0675963349
Zahraniční

U nás Piráti, v Německu Zelení. Volební neúspěch štěpí obě strany

profimedia-0901817420
Domácí

Spor mezi Piráty a Lipavským. Je to zbabělec, dělá puč s Fialou, zní ze strany