Sesbírané bobule se musí před zpracováním déle sušit a kvůli tomu ztrácí až 12 procent svého aroma. Gin má kvůli tomu výrazně odlišnou chuť a jeho kvalita rapidně klesá. Výrobci prémiových ginů proto musí dlouhou dobu hledat vhodného dodavatele s kvalitním jalovcem, aby si nápoj zachoval svůj typický chuťový profil. To se může promítnout v ceně ginu.
Počasí ovlivňuje chuť ginu. Půjde jeho cena nahoru?
- Zahraniční Zajímavosti
- 20. června 2025 6:51
- 30 sekund čtení
Hlavní složkou pravého ginu jsou modrofialové bobule jalovce, které lihovině dodávají její specifickou chuť a vůni. Dlouhé a vydatné deště v oblastech, ve kterých se jalovec běžně pěstuje, ohrožují kvalitu plodů.

Ilustrační fotografie.
Zdroj: Flickr
- Ilustrační fotografie.
- Zdroj: Flickr
Související
Tropy vyvrcholí v pátek, teplo zůstane i dál
Příliv teplého vzduchu k nám v těchto dnech vrcholí. Nejtepleji bude v pátek, kdy teploměry ukáží až 37 stupňů. O víkendu a na začátku dalšího týdne se mohou teploty stále šplhat až k 30 stupňům.
- 30 sekund čtení
Tropická bouře Erin míří přes Atlantik. Může zesílit v hurikán
Východní Atlantik zasáhla tropická bouře Erin. Podle meteorologů má šanci stát se prvním hurikánem letošní sezóny.
- 30 sekund čtení
Léto se vším všudy. Bude až 37 stupňů
Na letní teploty a počasí na koupání se můžeme těšit i v příštím týdnu. Stále k nám proudí velmi teplý vzduch od jihu, díky kterému se můžeme těšit na pokračování léta.
- 30 sekund čtení
Moderní meteostanice by na Pardubicku měly pomoci řidičům i silničářům
Moderní meteostanice na Pardubicku mají zvýšit bezpečnost dopravy v příhraničních horských oblastech. Mají včas varovat před nebezpečnými povětrnostními jevy. Efektivnější tak bude i zimní údržba silnic.
- 30 sekund čtení