Počasí ovlivňuje chuť ginu. Půjde jeho cena nahoru?

Hlavní složkou pravého ginu jsou modrofialové bobule jalovce, které lihovině dodávají její specifickou chuť a vůni. Dlouhé a vydatné deště v oblastech, ve kterých se jalovec běžně pěstuje, ohrožují kvalitu plodů.

9264359742_cce6f4ba57_c

Ilustrační fotografie.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační fotografie.
  • Zdroj: Flickr

Sesbírané bobule se musí před zpracováním déle sušit a kvůli tomu ztrácí až 12 procent svého aroma. Gin má kvůli tomu výrazně odlišnou chuť a jeho kvalita rapidně klesá. Výrobci prémiových ginů proto musí dlouhou dobu hledat vhodného dodavatele s kvalitním jalovcem, aby si nápoj zachoval svůj typický chuťový profil. To se může promítnout v ceně ginu.

Autor: Zuzana Beranová

Související

brčko
Domácí

Tropy vyvrcholí v pátek, teplo zůstane i dál

hurikán
Zahraniční

Tropická bouře Erin míří přes Atlantik. Může zesílit v hurikán

rybník
Domácí

Léto se vším všudy. Bude až 37 stupňů

sněhová vánice
Domácí

Moderní meteostanice by na Pardubicku měly pomoci řidičům i silničářům