úterý 17. září 2024

Po rozpačitém výkonu půjde Sparta do odvety s FCSB s remízou

Úvodní utkání třetího předkola LIgy mistrů mezi pražskou Spartou a rumunským šampionem FCSB skončil remízou 1:1.

Qazim Laci se proti FSCB gólově neprosadil.

Qazim Laci se proti FSCB gólově neprosadil.
Zdroj: Profimedia

  • Qazim Laci se proti FSCB gólově neprosadil.
  • Zdroj: Profimedia

Po relativně hladkém postupu přes irské Shamrock Rovers narazili fotbalisté pražské Sparty ve třetím předkole Ligy mistrů na těžšího soupeře.

Na Letnou zavítal vítěz nejvyšší rumunské soutěže FCSB a domácí si s ním dlouho nevěděli rady. Už v 10. minutě mohli hosté potrestat velkou chybu kapitána Sparty Qazima Laciho, ale Adrian Sut míři vedle. A mezi tři tyče se nevešel ani pokus Miculesca po další chybě ve sparťanské obraně o deset minut později.

Nepřesnosti se na kopačkách Sparťanů kupily i po přestávce, což vyústilo v 61. minutě v inkasovanou branku po rohovém kopu. Nechytatelnou hlavičku předvedl Joyskim Dawa.

Výrazné oživení sparťanské hry přineslo až střídání, díky kterému se na hřiště dostal Victor Olatunji. Ten se několikrát blýskl individuální kvalitou a v 78. minutě po rohovém kopu Birmančeviče dokázal srovnat.

V závěrečné pasáži se Sparťané hnali za výhrou, ale na jejich soupeři bylo znát, že je s remízou z venkovního utkání spokojený. Ve třetí minutě nastavení se sice ochozy na Letné skutečně zaradovaly po akrobatickém zakončení Kairinena, ale rozhodčí musel po zásahu video asistenta branku odvolat. Předcházel jí totiž jednoznačný útočný faul Vitíka.

Svěřenci Larse Friise tedy pojedou příští týden do Bukurešti k odvetě s remízou v zádech a budou muset na hřišti soupeře vyhrát, chtějí-li pomýšlet na postup do základní skupiny milionářské soutěže.

Autor: Ota Černý

Související

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem

Jan Kuchta
Fotbal

Kuchta ve Spartě končí, nové angažmá si našel v Dánsku

Sparta okusí nový formát Ligy mistrů.
Fotbal Liga mistrů

Sparta narazí v LM na věhlasné kluby i bývalého trenéra