pátek 20. září 2024

Po olympijské euforii porážka. Macháč v Montrealu dohrál v prvním kole

Český zlatý medailista nestačil na Australana Alexe Popyrina.

profimedia-0894176810.jpg

Ještě další šance. Tomáš Macháč si zítra zahraje s Adamem Pavláskem o bronz, navíc s Kateřinou Siniakovou budou ještě bojovat o účast ve finále v mixu.
Zdroj: profimedia

  • Ještě další šance. Tomáš Macháč si zítra zahraje s Adamem Pavláskem o bronz, navíc s Kateřinou Siniakovou budou ještě bojovat o účast ve finále v mixu.
  • Zdroj: profimedia

Zatímco jeho deblová partnerka Kateřina Siniaková, se kterou před pár dny urval pro Česko zlaté olympijské medaile, odložila raketu a odpočívá pár dní doma, Tomáš Macháč vyrazil přes oceán do Montrealu. Na prestižním podniku ATP, který patří do kategorie 1000 (dříve turnaje série Masters), na českého tenistu dolehla únava z náročného programu a s Popyrinem, který je až 62. na světě, prohrál 3:6 a 4:6.

Třiadvacetiletý rodák z Berouna rychle prohrál servis a první sadu jen dotahoval, ve druhé sice vedl 2:0, nakonec ale vedení neudržel a prohrál ve dvou setech. Druhý český zástupce na kanadských betonech, Jakub Menšík, nepostoupil z kvalifikace, když mu cestu zatarasil trápící se Chorvat Borna Čorič (2:1 na sety).

Autor: mš

Související

Elina Svitolinová.
Tenis

Svitolinová je po operaci nohy, vrátí se až v příští sezoně

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut