sobota 26. října 2024

Po 30 letech byla odhalena identita vraha díky DNA testům

Téměř 30 let po vraždě Melonie White, kterou našli turisté u Las Vegas, policie díky DNA testům identifikovala údajného vraha.

Las Vegas

Ilustrační foto.
Zdroj: Needpix

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Needpix

Po třiceti letech od nalezení mrtvé Melonie White v okolí Las Vegas policie konečně identifikovala jejího údajného vraha díky DNA testování. Dva turisté objevili tělo 27leté ženy v srpnu 1994 poblíž vstupu do rekreační oblasti Lake Mead. Vyšetřování ukázalo, že byla zavražděna uškrcením a úderem do hlavy.

Melonie White se do Las Vegas přestěhovala se svým přítelem na jaře 1994. Její rodina ji nahlásila jako pohřešovanou, když s ní nemohli navázat kontakt. Její bratři, kteří se zúčastnili tiskové konference, uvedli, že Melonie měla syna, který je nyní 33letý, a že v době její smrti čelila osobním problémům a hledala své místo v životě.

Případ byl původně uzavřen, ale v roce 2010 byl znovu otevřen, když byl DNA profil zapsán do národní databáze CODIS. Až v roce 2021 vyšetřovatelé poslali vzorek DNA do Othram Labs, kde byl 26. srpna 2024 identifikován jako Arthur Lavery, který byl v době Meloniiny smrti 38letý. Lavery zemřel na komplikace způsobené covidem v roce 2021 a měl pouze jeden záznam o násilném trestném činu.

Bratr Melonie, Jason, poděkoval policii a Vegas Justice League za jejich pomoc při vyřešení případu. „Bude nám vždy chybět, a věříme, že vyřešení její vraždy přinese klid nám všem,“ řekl.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0926547926
Zahraniční

Svět varuje Írán před odvetou. Teherán však řinčí zbraněmi

Polizei_VW-Touran_03
Krimi

Německá učitelka se rozhodla vzdělávat migranty. Pak jí jeden z nich zabil

Lovec Pavel Kříž a Jana Kolesárová
Film a TV

Strach navazuje na Ďáblovu lest. ČT uvede novou krimi Lovec

Elon Musk
Zahraniční

Musk udržuje tajné styky s Putinem, píše WSJ