Plzní burácí Metalfest. Přehlídku tvrdé hudby bičovaly prudké lijáky

Lochotínský amfiteátr je letos po 11 let opět plný pláštěnek. Promočeným davům včera zahrála největší hvězda letošního ročníku, američtí Five Finger Death Punch.

445782579_982359663447381_4539159613568976107_n

Five Finger Death Punch jsou hlavní hvězdou letošního Metalfestu.
Zdroj: Facebook/Metalfest Oper Air Plzeň

  • Five Finger Death Punch jsou hlavní hvězdou letošního Metalfestu.
  • Zdroj: Facebook/Metalfest Oper Air Plzeň

Návrat v čase zažili pravidelní účastníci tradiční hudební akce Metalfest, alespoň co se počasí týče. Letošní ročník totiž takřka na chlup připomíná jedenáct let starou akci, která si v historii této přehlídky tvrdé hudby vysloužila nálepku nejpromočenějšío ročníku. Stejně jako v roce 2013, kdy jako hlavní hvězda v Plzni vystoupil dánský zpěvák King Diamond, i letos jsou návštěvníci bičování přívaly vody a většinu času v Lochotínském amfiteátru tráví v pláštěnkách a gumovkách.

Hlavní hvězdou letošního ročníku Metalfestu je americká formace Five Finger Death Punch, která svůj set odehrála včera. Spolu s ní se v pátek představili například Black Sonic Pearls, které vede pobočník slavného Slashe z Guns N´Roses Todd Kerns nebo Ice Nine Kills či Eluvietie.

Dnes je v plánu vystoupení bývalé zpěvačky kapely Nightwish Tarji Turunen a jejího exkolegy z téže forma Marka Hietaly, stejně jako koncert kapely Septic Flesh nebo Sonata Arctica. Neděli pak završí legendární blackmetalová formace z Norska Dimmu Borgir.

Autor: Jan Skala

Související

19163454
Domácí

V Plzni už kamiony nezaparkují, dnes začal platit plošný zákaz

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

20240625_015605 (1)
Domácí

Byt v Plzni zapálila elektrická jednokolka. Plameny šlehaly metry vysoko

Noc s operou- Dracula
Divadlo

Plzeň uvede pod širým nebem muzikál i operu pro tisíce lidí