pondělí 16. září 2024

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Stoper Václav Míka odchází z Plzně na hostování do Českých Budějovic. Kluby se na tom dohodly těsně před koncem přestupového období.

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Zdroj: SK Dynamno České Budějovice

  • Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
  • Zdroj: SK Dynamno České Budějovice

České Budějovice v aktuální sezoně tápou a na kontě mají po sedmi kolech jediný bod. Není proto překvapením, že se trenér Straka snaží posílit kádr. Těsně před koncem přestupového období klub oznámil příchod plzeňského odchovance Václava Míka.

Čtyřiadvacetiletý stoper v Plzni nastupoval hlavně za B-tým, ale na kontě má i prvoligovou zkušenost. V uplynulé sezoně hájil barvy druholigové Chrudimi, za níž vstřelil pět branek. V létě si mladého hráče stáhla z hostování zpět Viktoria Plzeň a strávil s ní přípravu, nicméně do nabitého kádru Miroslava Koubka se nevešel, takže dostane šanci na jihu Čech.

„Přišlo to všechno hodně rychle, do Plzně dorazil nový stoper a konkurence je tam obrovská. Jsem moc rád, že jsem mohl odejít na hostování do Dynama. Chci rozhodně pomoci klukům a celému klubu k lepším výsledků,“ řekl po potvrzení dohody obou klubů Václav Míka.

„Já jsem hodně rád, že tu Vencu máme. Byla to práce Emila Kristka a Adolfa Šádka. Plzeň nám uvolnila hráče, který má zkušenosti ve svém věku. Je to další hráč, jenž má rozhodně svoji kvalitu a to my potřebujeme,“ uvedl na adresu nové posily kouč František Straka.

Autor: Ota Černý

Související

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Fotbal Chance liga

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory

Jiří Novotný
Fotbal

Bývalý úspěšný obránce Novotný rozšíří realizační tým Budějovic

Nová posila Plzně Prince Kwabena Adu.
Fotbal Chance liga

Plzeň po Tvrdoňově chybě ztratila body v Liberci