sobota 27. července 2024

Plzeňáky čeká rozsáhlá oprava tramvajové trati v centru města

Od května do listopadu se zkomplikuje doprava v centru Plzně. Tramvajová trať od náměstí do Zbrojnické ulice čeká oprava.

náměstí Republiky Plzeň tramvaj

Ilustrační foto.
Zdroj: Město Plzeň

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Město Plzeň

Po Slavnostech svobody od 10. května by měla vypuknout pětiměsíční oprava tramvajové tratě od náměstí Republiky do Zbrojnické ulice v centru Plzně. Důvodem je nevyhovující stav. Konkrétně se bude opravovat asi 210 metrový úsek trati. „Práce se dotknou úseku od ulice Bedřicha Smetany až po Šafaříkovy sady. Obnoví se pevná jízdní dráha a trakční vedení, upraví jízdní a parkovací pruhy a chodníky. Součástí bude také rekonstrukce kanalizace a obnova vodovodního řadu,“ přiblížil Aleš Tolar,

Během výstavby bude tramvajová trať uzavřena a dojde ke změnám v trasách autobusových linek MHD. Pro motoristy budou omezeny jízdní a parkovací pruhy v okolí náměstí Republiky a ve Zbrojnické ulici. Parkovací místa budou redukována a pro chodce a cyklisty budou vybudovány speciální koridory.

V rámci prací dojde také na opravu vozovky na koleji mezi Zbrojnickou a zastávkami U Zvonu. „Budou tam předlážděny nepříjemné povrchové vlny v dlažbě, jež dlouhodobě trápí řidiče, kteří právem současný stav kritizují,“ doplnil Tolar.

Detailní informace o průběhu stavebních prací a dopravních opatřeních budou zveřejněny v dubnu po uzavření smlouvy s vybraným zhotovitelem. Město plánuje pevný termín zahájení prací na 10. května a dokončení nejpozději před začátkem adventního období.

Autor: Šimon Mitro

Související

D5
Domácí

Napojení severního Rokycanska na D5 bude hotové příští rok

chytrá tramvaj
Domácí

Plzeň testuje chytrou tramvaj

Plzen_main_station_2019-09-12_01
Domácí

Pražské pivo na plzeňském nádraží skončilo. Po letech se čepuje zase Plzeň

Jakes_pult
Domácí

Milion, dva miliony berou, Jandové a jiní… Před 35 lety Jakeš řečnil v Plzni