neděle 7. července 2024

Plzeňák Benák odchází do americké juniorky

Do zámoří odchází další český talentovaný hokejista. Sedmnáctiletý Adam Benák opouští Plzeň a míří do americké juniorky.

Adam Benák v dresu Plzně

Adam Benák v dresu Plzně
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

  • Adam Benák v dresu Plzně
  • Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

V minulé sezoně zažil v šestnácti letech extraligovou premiéru v prvním kole proti Třinci. Benák nakonec v dresu Plzně odehrál 18 zápasů a připsal si dvě asistence. Většinu sezony strávil v plzeňské juniorce, kde během 29 utkání zaznamenal 29 bodů, tedy průměrně bod na zápas. Benákovo talent se ještě více projevil v jeho herním projevu mezi vrstevníky. V dorostu ve vyřazovací části si v sedmi zápasech připsal 19 bodů.

Hokejový útočník nyní vyzkouší angažmá v zámoří. Sedmnáctiletý forvard oblékne dres Youngstown Phantoms, juniorského týmu v United States Hockey League. S číslem devět na dresu se bude chtít Benák v Americe předvést. Příští rok ho čeká draft. V Youngstownu naváže na Tomáše Machů, který v klubu působil do minulé sezony.

Benák získal s reprezentačním výběrem U18 na Turnaji pěti zemí v Plymouthu bronzovou medaili. Na MS U18 ve Finsku patřil k oporám týmu, národní tým obsadil šesté místo.

Zdroj: @YtownPhantoms

Související

Kristians Rubins
Hokej Tipsport ELH

Rubins přichází na západ Čech

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně

Josef Jandač s novými asistenty
Hokej Tipsport ELH

Plzeň povede bývalý reprezentační trenér