Plzeň vyhrála po nájezdech, Boleslav je stále poslední

Olomouc vyhrála v Boleslavi, Plzeň vyhrála na nájezdy v Hradci a Sparta přehrála Karlovy Vary.

Škodovka vyhrála v Hradci

Škodovka vyhrála v Hradci
Zdroj: Profimedia

  • Škodovka vyhrála v Hradci
  • Zdroj: Profimedia

KARLOVY VARY – SPARTA PRAHA 0:3

V první třetině byl lepší pražský tým, který Vary přestřílel. Gól ale Sparta vstřelit nedokázala. To se jí povedlo až na začátku druhé třetiny, trefil se Josh Kestner. V polovině utkání dostal sparťanský obránce Ondřej Mikliš trest do konce utkání za nesportovní chování. Ve 48. minutě se Sparta z branky radovala podruhé. Dominika Frodla překonal Miroslav Forman.

Domácí hráči riskli hru bez brankáře. Do prázdné branky se trefil opět Miroslav Forman, který upravil skóre na 0:4. Druhá Sparta ztrácí na vedoucí Pardubice sedm bodů.

MLADÁ BOLESLAV – OLOMOUC 2:4

Poslední Mladá Boleslav potřebuje nutně bodovat, aby se odlepila ode dna. V zápase proti Olomouci začala dobře. Ve 14. minutě se dostala do vedení. Olomouc ale brzo odpověděla. O necelou minutu a půl bylo vyrovnáno. Bruslaři ztratili naději na body ve druhé dvacetiminutovce. V ní inkasovali hned třikrát. Olomouc dokázala využít dvě přesilové hry, 1:4. Mladá Boleslav vstoupila do třetí třetiny nejlépe jak mohla. Skalický využil hru v přečíslení a snížil na 2:4.

HRADEC KRÁLOVÉ – PLZEŇ 1:2 po samostatných nájezdech

První třetina nebyla pro fanoušky příliš zajímavá. Po první dvacetiminutovce se hrálo 0:0. Škodovka vstřelila gól před koncem druhé třetiny. Švédský hokejista Tim Söderlund překonal gólmana Lukáše. Hradec srovnal deset minut před koncem utkáním. Petr Kalina postřelil plzeňského Hlavaje, 1:1.

Prodloužení přineslo šance na obou stranách, přesto ani jeden tým neskóroval. Zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byla úspěšnější Škodovka. Autorem vítězné branky je Tim Söderlund.

V dalších zápasech přehrály Vítkovice Litvínov 6:3 a České Budějovice zvítězily nad Kladnem 6:2.

Související

Tomáš Zohorna a Jiří Smejkal před brankou Litvínova.
Hokej Tipsport ELH

Vítězná série Litvínova skončila na ledě Pardubic

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku