pátek 25. října 2024

Plzeň v oslabení přišla o výhru nad Soluní

Fotbalisté Plzně ve třetím kole Evropské ligy remizovali s řeckým PAOKem 2:2. V závěru hráli bez vyloučeného Dweha.

Matěj Vydra dal gól PAOKu Soluň.

Matěj Vydra dal gól PAOKu Soluň.
Zdroj: ČTK / AP / Giannis Papanikos

  • Matěj Vydra dal gól PAOKu Soluň.
  • Zdroj: ČTK / AP / Giannis Papanikos

Viktoria Plzeň v úvodních dvou kolech ligové části Evropské ligy získala dva body, když zaskočila Frankfurt (3:3) a smolně remizovala doma s Ludogorcem (0:0). Její soupeř ve třetím kole PAOK Soluň na tom byl hůře, protože před zápasem s českým týmem neměl na kontě ani bod.

Na horké řecké půdě začali svěřenci Miroslava Koubka sympaticky a dokonce dostali míč do soupeřovy branky. Jenže rozhodčí po zásahu VAR gól pro milimetrový ofsajd neuznal.

Ve 31. minutě se ale početná skupina plzeňských fanoušků na témeř třiceti tisícovém stadionu v Soluni už radovat mohla. Adu prodloužil centr do vápna a Havel z blízka doklepl míč do brány. O osm minut později bylo z pohledu Plzně ještě veseleji. A zase se o to zasloužil ghanský útočník Prince Kwabena Adu, jehož střelu gólman Kotarski vyrazil pod nohy Matěje Vydry a ten zvyšoval na 0:2.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném duchu jako to první. Domácí PAOK měl více držení míče, ale Plzeň hrozila z protiútoků. A když už se PAOK dostal ke střele, blýskl se skvělým zákrokem Jedlička, jako v 65. minutě proti Taisonovi.

Krátce na to ovšem přišel zlomový okamžik celého zápasu. Sampson Dweh totiž podruhé v utkání viděl žlutou kartu a poslal své spoluhráče do oslabení. Navzdory početní nevýhodě mohla Plzeň definitivně rozhodnout, ale Erik Jirka tváří v tvář gólmanovi soupeře nedokázal zakončit do brány.

Sedm minut před koncem základní hrací doby PAOK naopak přetavil svůj tlak v kontaktní gól a v nastavení dokonal remízovou otočku Baba Rahman.

Plzeň si tak sice dál drží neuvěřitelnou sérii neporazitelnosti v evropských pohárech, ale v Soluni byl jednoznačně na dosah i tříbodový zisk.

Nyní se viktoriáni budou soustředit na víkendový střet v Chance lize, kde narazí na pražskou Spartu. Další zápas Evropské ligy sehrají za dva týdny doma proti Realu Sociedad.

PAOK Plzeň - FC Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)

Držení míče: 74 % : 26 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:5. Rohy:8:0. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 4:10.

Autor: Ota Černý

Související

Trenér Plzně Miroslav Koubek.
Fotbal Evropská liga

Musíme být připraveni na výbornou ofenzivu, říká Koubek před zápasem se Soluní

Ondřej Lingr slaví první gól po návratu do Slavie.
Fotbal Chance liga

Slavia si podrží náskok na čele fotbalové ligy

Prince Kwabena Adu vstřelil dva góly Baníku.
Fotbal Chance liga

Plzeň našla střelce a odmítla Baníku přenechat třetí místo

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno