pátek 27. září 2024

Plzeň v divokém závěru vybojovala cennou remízu s Frankfurtem

Fotbalisté Plzně na úvod ligové fáze Evropské ligy senzačně remizovali s favorizovaným Eintrachtem Frankfurt.

Pavel Šulc slaví gól Frakfurtu.

Pavel Šulc slaví gól Frakfurtu.
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Šulc slaví gól Frakfurtu.
  • Zdroj: Profimedia

Na rozdíl od Slavie, která vstoupila do ligové fáze Evropské ligy duelem se papírově nejslabším soupeřem, začala Viktoria Plzeň tvrdým oříškem. Fotbalisté ze západu Čech totiž odcestovali do německého Frankfurtu, kde vyzvali bundesligový Eintracht.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se na hřišti favorita od prvních minut prezentovali sebevědomě a to navzdory ohromující atmosféře, kterou fanoušci na téměř šedesáti tisícovém stadionu vytvořili. Po necelé půlhodině hry zahrozil Šulc, ale branku soupeře přestřelil. Komplikace pro českého zástupce přišla ve 38. minutě, když si Hugo Ekitiké vyměnil míč s Kristensenem a placírkou překonal gólmana Jedličku. Viktoriáni ale dokázali záhy odpovědět. Nejprve kapitán Kalvach nastřelil obránce, ale následně odražený míč posunul na Šulce a ten už se nemýlil.

Do druhého dějství se tak znovu vstupovalo za vyrovnaného stavu. Jenže domácí fotbalisté po změně stran převzali iniciativu a dvěma rychlými góly se dostali do pohodlného vedení.

Plzeň se ale nevzdala a předvedla závěr zápasu v jaký možná leckterý fanoušek už ani nedoufal. Nejprve si střelecký účet v novém klubu otevřel Prince Adu, který k tomu měl už předtím několikrát blízko. A fantastický obrat dokonal ve třetí minutě nastavení Václav Jemelka. K tomu propadl míč po nepřehledné situaci před brankářem Santosem a plzeňský obránce zařídil vyrovnávací gól.

O další body do společné tabulky celé Evropské ligy bude Plzeň bojovat už příští čtvrtek 3. října, kdy před vlastními fanoušky vyzve Ludogorec Razgrad, tedy tým, který jednoznačně přehrála Slavia.

Eintracht Frankfurt - FC Viktoria Plzeň 3:3 (1:1)

Branky: 38. Ekitiké (Kristensen), 62. Dina Ebimbe (Ekitiké), 68. Kristensen – 41. Šulc (Kalvach), 86. Adu (Jemelka), 90+3. Jemelka

Držení míče: 65 % : 35 %.

Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:11.

Autor: Ota Černý

Související

Viktoria Plzeň se představí v rámci EL ve Frankfurtu.
Fotbal Evropská liga

Dobrá zpráva pro fanoušky: ČT odvysílá zápas Plzně s Frankfurtem

Záložník Plzně Lukáš Kalvach.
Fotbal Evropská liga

Musíme předvést maximální výkon, zní z Plzně před Frankfurtem

Fotbalisté Slavie se radují z výhry.
Fotbal Evropská liga

Skvělý vstup do Evropy, Slavia nedala Ludogorci šanci

Mojmír Chytil je jednou z hlavních postav Slavie.
Fotbal Evropská liga

Slavia zahájí evropské tažení utkáním s třináctinásobným mistrem