Plzeň uvede pod širým nebem muzikál i operu pro tisíce lidí

Velká divadelní akce se chystá na západě Čech. Plzeňské divadlo J. K. Tyla připravuje na zdejším letním amfiteátru pro tisíce diváků Noc s operou. V úterý 25. června bude k vidění muzikál Dracula a v pátek 28. června Smetanova opera Libuše.

Noc s operou- Dracula

Noc s operou- Dracula
Zdroj: DJKT

  • Noc s operou- Dracula
  • Zdroj: DJKT

Plzeňské divadlo uvede nejúspěšnější český muzikál jako první mimopražský soubor. Noc s operou má přilákat do hlediště i diváky, kteří pravidelně do divadla nechodí. V open-air představení se ve velké produkci ukáže více než stovka komparzistů. Titulní roli uhrančivého transylvánského knížete Draculy, který se během staletí stane z krutého bojovníka zlomeným mužem toužícím po lásce a vykoupení, ztvární Jozef Hruškoci. „Bude to pro mě velká výzva, předpokládám, že diváci budou naši inscenaci srovnávat s tou pražskou a mě s Danem Hůlkou. Přesto se na tuto výjimečnou příležitost moc těším“, dodává představitel hlavní role.

Oba tituly, Libuši i Draculu připravili plzeňští divadelníci jako příspěvek k celorepublikové kulturní události Rok české hudby. Libuši pod širým nebem uvede plzeňský soubor ve spolupráci s ostravským Národním divadlem moravskoslezským.

Celá akce, na kterou zavítají tisíce návštěvníků, má i charitativní rozměr. Z každé zakoupené vstupenky půjde 24 korun na projekty, které pomáhají druhým.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni

Související

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

20240625_015605 (1)
Domácí

Byt v Plzni zapálila elektrická jednokolka. Plameny šlehaly metry vysoko

profimedia-0882219656
Divadlo Video

Harry Potter získal cenu Tony. Radcliffe září na Broadwayi

profimedia-0857722441
Krimi

Definitivně rozhodnuto! Ukrajinec, který v Plzni skoro zabil dívku, bude sedět 19 let