pátek 18. října 2024

Plzeň se dál trápí, prohrála i s předposledními Budějovicemi

V rámci 12. kola Tipsport extraligy došlo na souboj poslední Plzně se předposledními Českými Budějovicemi.

České Budějovice porazily Plzeň.

České Budějovice porazily Plzeň.
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • České Budějovice porazily Plzeň.
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Mezi pátečními zápasy 12. kola Tipsport Extraligy ledního hokeje došlo na reprízu loňského finále, ale také na neméně napínavý souboj posledního s předposledním. V tom se na ledě Českých Budějovic představili hokejisté Plzně, kteří se v aktuální sezoně stále hledají. Západočeši šli sice rychle do vedení, ale ve druhé třetině zařídil vyrovnání bývalý Plzeňák ve službách Českých Budějovic Milan Gulaš. Utrápené utkání nakonec pět minut před koncem rozhodl Kanaďan Will Reilly. Pořadí na chvostu tabulky tak zůstalo nezměněné, ale Jihočeši získali na Indiány z Plzně tříbodový náskok.

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC ŠKODA PLZEŇ 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Gulaš (Pech, Adam Kubík), 55. Reilly (Štencel, Kondelík) – 7. Matýs (Klepiš).

Vyloučení: 1:5.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 29:18.


Mladá Boleslav v pátek přivítala Liberec. Bruslaři chtěli před svými fanoušky odčinit zaváhání v Brně a potvrdit proti dvanáctému Liberci, že se jim v aktuální sezoně nad očekávání daří. To se jim podařilo, když v polovině druhé třetiny vedli už 4:1. Bílí tygři nicméně nesložili zbraně a ještě před druhou sirénou stáhli skóre na rozdíl jediného gólu. Ten ovšem v závěrečném dějství přidat nedokázali a tak ze střetu vyšli vítězně hokejisté Mladé Boleslavi. Díky tomu se navíc posunuli už na čtvrtou příčku průběžné tabulky.

BK MLADÁ BOLESLAV – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 4:3 (2:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Čajka (Buchtele, F. Pavlík), 15. Rekonen (Pyrochta, Stránský), 26. Lintuniemi (Junttila), 31. Skalický (Gewiese) – 17. A. Musil (Melancon), 37. A. Musil (Bulíř, Flynn), 39. Lantoši.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 26:25.


Litvínov vletěl do nové sezony v nebývalém stylu a dlouho se držel na špici se velkým náskokem. Ten ovšem v posledních čtyřech utkáních dokázal prohospodařit, když v nich získal pouhý jeden bod. Nyní se na led v dresu Litvínova vrátil mistr světa Ondřej Kaše a s ním, zdá se, také vítězná mentalita. Chemici totiž doma smetli Kometu 5:2, přičemž největší zásluhu na tom měl David Kaše, který si připsal dva góly a asistenci. Litvínov se díky výhře udržel na čele tabulky před Pardubicemi.

HC VERVA LITVÍNOV – HC KOMETA BRNO 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Gut, Zile), 36. McIsaac (O. Kaše, D. Kaše), 41. D. Kaše (Maštalířský), 50. Gut (Havelka, Hlava), 59. D. Kaše – 2. Mueller, 38. Zbořil (Mueller, Bartejs).
Vyloučení: 5:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 30:26.

Autor: Ota Černý

Související

Peter Mueller (Kometa Brno) slaví gól.
Hokej

Kometa Brno si v dohrávce s Boleslaví připsala třetí výhru v řadě

Rytíři vyhráli nad Olomoucí
Hokej Tipsport ELH

Kladno nadělilo Olomouci sedm gólů, Energie porazila mistry

Dynamo deklasovalo Plzeň
Hokej Tipsport ELH

Pardubice se dotáhly na první Litvínov

Hráči Plzně nestačili na Energii
Hokej Tipsport ELH

Indiáni jsou už poslední, v derby zažili debakl