pátek 17. května 2024

Plzeň se chlubí novou zastávkou. Slovany jsou blíže centru

Rekonstrukce čtyřkilometrového úseku na trati České Budějovice – Plzeň je téměř u konce. Cestující ocení především novou zastávku Plzeň – Slovany. Nahradila stanici v Koterově.

Nová zastávka Plzeň - Slovany

Nová zastávka Plzeň - Slovany
Zdroj: Správa železnic

  • Nová zastávka Plzeň - Slovany
  • Zdroj: Správa železnic

Namísto špatně dostupné zastávky v Koterově mohou nyní cestující na trati České Budějovice – Plzeň využívat nově zrekonstruovanou zastávku Plzeň – Slovany, která je oproti původní na východním předměstí o kilometr blíž k hlavnímu nádraží a tedy i centru města. „Zastávka na Slovanech zlepšila obslužnost okolního území a současně nabídla pohodlnější přestup na MHD. Přístup k vlakům je zde po nové lávce, díky šikmým chodníkům a výtahu se cestující dostanou bezbariérově až na nástupiště,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Celkovou rekonstrukcí prošel traťový úsek o délce 3,85 kilometru. Na severním konci stavba navazovala na už dokončenou modernizaci plzeňského hlavního nádraží. Kromě dvoukolejného mezistaničního úseku se přestavěla také stanice Plzeň-Koterov, v níž byla mimo jiné odstraněna stávající nástupiště. „Občanům Plzeňska se díky miliardové investici z evropských fondů výrazně zlepší komfort cestování,“ prohlásil Václav Lebeda, tiskový mluvčí Zastoupení Evropské komise v České republice.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Správa železnic

Související

Valík,_east_portal
Domácí

Obchvat Plzně se začne opravovat. Řidiče od pondělka čekají omezení

profimedia-0873289713.jpg
Ostatní

Obhájce titulu začal finálovou sérii vítězně

futsal plzeň titul 2023. profimedia-0777453256
Ostatní Futsal

Futsalové finále odstartovala lépe Plzeň

Nový RegioPanter na trati Praha - Kralupy nad Vltavou.
Domácí

Nový RegioPanter křižuje Středočeský kraj