pondělí 16. září 2024

Plzeň přetáhla útočníka z týmu, který vyřadila v boji o poháry

Fotbalová Plzeň podepsala smlouvu s ghanským útočníkem Princem Kwabenou Aduem.

Prince Kwabena Adu se stává hráčem Plzně.

Prince Kwabena Adu se stává hráčem Plzně.
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

  • Prince Kwabena Adu se stává hráčem Plzně.
  • Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Zajímavou přestupovou novinku ohlásila v předvečer klíčového duelu v rámci kvalifikace o Evropskou ligu Viktoria Plzeň. Do západočeského klubu přichází ghanský útočník Prince Kwabena Adu.

Zajímavostí je, že dvacetiletý hráč ještě před nedávnem nastoupil proti Plzni v předkole Evropské ligy v dresu ukrajinského Kryvbasu. A dokonce se gólově prosadil.

Sportovní ředitel Plzně Daniel Kolář nicméně uvádí, že na Adua měl v hledáčku už dříve: „O hráči jsme věděli, navíc nás velmi zaujal i během vzájemných duelů s Kryvbasem . Jde o silného, rychlého a technicky vybaveného útočníka. Když se naskytla příležitost přivést jej do našeho týmu, reagovali jsme a slibujeme si od něj ještě větší zvýšení konkurence v ofenzivě,“ řekl.

„Vzhledem k postupu do pohárové Evropy nás čeká náročný program na třech frontách a chceme na něj být co nejlépe připraveni,“ doplnil Kolář důvody, proč Plzeň dalšího angažovala dalšího útočníka.

„Na vlastní oči jsem viděl, jak kvalitním klubem Viktorka je. Hraje zajímavý fotbal a má skvělé fanoušky. Na nové angažmá se těším, je to pro mě obrovská výzva,“ řekl k přestupu sám hráč.

Plzeň tak pokračuje v hledání náhrady za svou dlouholetou oporu na hrotu Tomáše Chorého, jež před sezonou odešel do konkurenční Slavie Praha.

Prince Adu nemůže Plzni pomoci v odvetě play-off Evropské ligy neboť zasáhl do předkol v jiném dresu. Základní fázi evropských pohárů nicméně hrát může. Navíc ho bude mít trenér Koubek k dispozici v neděli pro utkání s ambiciózním Libercem.

Autor: Ota Černý

Související

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Fotbal Chance liga

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory

Trenér Plzně Miroslav Koubek.
Fotbal Evropská liga

Výsledek prvního utkání hážeme za hlavu, hlásí Koubek před odvetou s Kryvbasem

Michael Krmenčík přestupuje do Slovácka.
Fotbal Chance liga

Bývalý reprezentační útočník Krmenčík míří zpět do české ligy