čtvrtek 19. září 2024

Plzeň porazila pod širým nebem Karlovy Vary

Západočeské derby se odehrálo netradičně pod širým nebem. Plzeň vyhrála nad Energií vysoko 5:2.

Plzeň vyhrála pod širým nebem

Plzeň vyhrála pod širým nebem
Zdroj: Profimedia

  • Plzeň vyhrála pod širým nebem
  • Zdroj: Profimedia

V německém Klingenthalu sehrála Plzeň s Energií netradiční duel. Západočeské derby se odehrálo pod širým nebem. Pod skokanskými můstky si přišli na své zejména fanoušci, kteří museli být s výjezdem k sousedům spokojeni. Měli nejen krásný výhled, ale viděli i sedm vstřelených gólů. O něco šťastnější byli ale přeci jen fanoušci Plzně. Z Klingenthalu si plzeňští hokejisté odvezli tři body a jako bonus dokázali vyhnat z brankoviště Dominika Frodla.

Škodovka vstoupila do utkání na jedničku. Adrián Holešinský perfektně přihrál Miroslavu Indrákovi, který střelou do odkryté branky po 30 vteřinách otevřel skóre zápasu. Karlovy Vary s odpovědí dlouho neotálely. Za další dvě minuty bylo srovnáno, trefil se Daniel Kružík.

Ve druhé třetině padly opět dvě branky, všechny ale do karlovarské sítě. Nejdříve do odkryté branky skóroval Holešinský a po dalších pěti minutách ve vlastním oslabení i Schleiss.

Plzeň byla lepší i ve třetí třetině. Při přesilové hře vstřelil čtvrtou branku Plzně Jakub Lev. Ve 46. minutě přidal pátou branku Aleksi Laakso a vyhnal karlovarského gólmana Frodla z branky. Na jeho místo přišel Vladislav Habal. Vary přece jenom snížily. Devět minut před závěrečným hvizdem skóroval pěknou střelu Tomáš Bartejs. Karlovy Vary prohrály s Plzní a klesly na dvanácté místo tabulky, přeskočila je právě Plzeň.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC ŠKODA PLZEŇ 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Kružík (Dlapa), 51. Bartejs (Jiskra) – 1. Indrák (Holešinský), 28. Holešinský (Schleiss), 33. Schleiss, 43. Lev (Holešinský, Schleiss), 46. Laakso

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci