neděle 6. října 2024

Plzeň kývla na nabídku Pardubic a uvolnila Pavláta

Na poslední chvíli se týmy Plzně a Pardubic domluvily na výměně brankářů. Na východ Čech míří Dominik Pavlát, opačným směrem Milan Klouček a finanční kompenzace.

Dominik Pavlát opouští Plzeň

Dominik Pavlát opouští Plzeň
Zdroj: Profimedia

  • Dominik Pavlát opouští Plzeň
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice projevovaly zájem o plzeňského gólmana Dominika Pavláta už dříve, ale Západočeský klub považoval předloženou nabídku za neadekvátní a zdálo se, že Pavlát v Plzni nakonec minimálně do konce sezony zůstane.

Jenže přišel poslední den přestupového okna a všechno je jinak. Pardubice podle všeho vylepšily svou nabídku a Plzeň na ni přistoupila.

„Tato transakce nebyla jen o výměně hráčů. Součástí dohody byla také finanční kompenzace, která nám umožní investovat do posílení týmu pro nadcházející sezónu. Dominik Pavlát, který nepodepsal smlouvu na příští rok, projevil zájem o angažmá v Pardubicích, kde doufá v boj o ligový titul,“ uvedl západočeský klub v tiskové zprávě.

„Chápeme, že fanoušci mají své obavy ohledně této změny a mohou se obávat, že rezignujeme na letošní sezónu. Rádi bychom však ujistili naše věrné příznivce, že naše ambice zůstávají nezměněné. I přes tuto výměnu jsme pevně odhodláni bojovat o co nejlepší umístění v tabulce a postup přes předkolo play-off. Věříme, že Milan Klouček vytvoří kvalitní dvojici se Samuelem Hlavajem,“ mírnila hokejová Plzeň zklamání svých fanoušků.

Sám Pavlát potvrdil, že je s výměnou spokojený. „Jsem velmi šťastný, že můžu být součástí takové organizace, jako je Dynamo. Je to obrovský závazek a doufám, že sezona bude co nejúspěšnější,“ uvedl Pavlát pro web Pardubic. V rozlučkovém videu pro fanoušky Plzně pak připomněl, že vždy snil o kariéře v NHL.

Čtyřiadvacetiletý Pavlát je odchovanec Tábora, prošel klubem Chomutova a extraligový debut si připsal v sezoně 2020/2021 v Plzni. Nyní bude v Pardubicích tvořit silnou brankářskou dvojici v jedenatřicetiletým Romanem Willem.

Autor: Ota Černý

Související

Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně
Hokej NHL

Kulich s Rouskem do pátečního utkání NHL nenastoupí

Jiří Patera
Hokej NHL

Gólman Patera se připojí k Bostonu

Jakub Zbořil v dresu Devils
Hokej NHL

Lauko a Zbořil skórovali, Pastrňák s Brabencem v roli nahrávačů

Pavel Horváth je novým trenérem Baníku Most.
Fotbal

Horváth hlásí nové angažmá, povede třetiligový Most