neděle 29. září 2024

Plzeň bude na Maltě hájit pohodlné vedení

Ve 3. předkole Evropské konferenční soupeří Viktoria Plzeň s maltským celkem Gzira United. Do odvety na hřišti Gziry jde Plzeň s pohodlným náskokem 4:0.

Trenér Plzně Miroslav Koubek

Trenér Plzně Miroslav Koubek
Zdroj: fcviktoria.cz

  • Trenér Plzně Miroslav Koubek
  • Zdroj: fcviktoria.cz

Po rozpačitém úvodu sezony se fotbalisté Plzně, zdá se, konečně našli. V úvodním utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy porazily maltskou Gziru jednoznačně 4:0 a k odvetě tak odletěli s pohodlným náskokem.

Klid na kopačkách by mohl Viktoriánům přinést i kvalitní výkon v posledním ligovém kole, ve kterém přestříleli České Budějovice 2:5. Na předchozí úspěchy by rád navázal i střelec vítězné branky z úvodního zápas Pavel Bucha: „Doufám, že navážeme na domácí utkání a budeme gólově aktivní.“

„Chceme hrát tak, abychom dovedli duel k úspěšnému výsledku a k tomu musíme podat dobrý výkon,“ řekl před odvetou trenér Západočechů Miroslav Koubek. Tomu nicméně bude chybět hned osm fotbalistů. Kromě dlouhodobě zraněných Havla, Pernici, Sýkory a Čiháka neodcestovali na Maltu kvůli zdravotním problémům ani jinak vytížení hráči Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Erik Jirka a krajní obránce Radim Řezník.

Zápas se na maltském národním stadionu Ta' Qali od 19:00, ale přímý přenos žádná z tuzemských televizních stanic nezajistila. Jediná možnost pro fanoušky, kteří neodletěli podpořit svůj tým přímo na místo, je sledovat live stream zpoplatněný částkou 5,99 euro.

Autor: Ota Černý

Související

Pavel Šulc slaví gól Frakfurtu.
Fotbal Evropská liga

Plzeň v divokém závěru vybojovala cennou remízu s Frankfurtem

Viktoria Plzeň se představí v rámci EL ve Frankfurtu.
Fotbal Evropská liga

Dobrá zpráva pro fanoušky: ČT odvysílá zápas Plzně s Frankfurtem

Záložník Plzně Lukáš Kalvach.
Fotbal Evropská liga

Musíme předvést maximální výkon, zní z Plzně před Frankfurtem

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic