čtvrtek 19. září 2024

Plážové volejbalistky jdou dál. Perušič se Schweinerem prohráli s Brazilci

Postup do osmifinále měla mužská dvojice jistý. České duo Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová takový luxus nemělo, hrálo se o vše.

profimedia-0895476611.jpg

Obě české dvojice postupují dál.
Zdroj: profimedia

  • Obě české dvojice postupují dál.
  • Zdroj: profimedia

První set zvládly Češky skvěle. Dostaly se do vedení o pět bodů a Francouzsky je dohnat nestačily. V zápase pod Eiffelovou věží se domácí dvojice zahanbit nenechala. Češky statečně vzdorovaly, dokonce dohnaly Vieirovou s Chamereauovou o pouhý bod. Za stavu 19:18 už ale Češkám prostor nedaly. Poslední bod byl poněkud kuriózní. Česká síťařka Štochlová přerušila hru. Domnívala se, že se její soupeřka dotkla sítě. Neměla pravdu. Dotkly se jen její vlasy, a to není v rozporu s pravidly. Za dunivého bučení francouzských diváků byl druhý set připsán domácím.

Ve tie-breaku byly Češky zase na výši. Naproti tomu si Chamereauová vyžádala pauzu na ošetření. To českou dvojici nerozhodilo a Hermannová se Štochlovou dovedly zápas do zdárného konce, 15:9.

Zajistily si tak postup do souboje o poslední dvě osmifinálová místa. Tam mají jistý postup první dva nejlepší ze skupin a dva nejlepší týmy ze třetích míst.

Jedno takové místo obsadily i Perušič se Schweinerem, konkrétně to skupinové druhé. První jim zabrali Brazilci Arthur Lanci a obr Evandro. 211 centimetrů vysoký plážový volejbalista drtil Čechy svými tvrdými podáními i vysokými bloky.

Úřadující mistři světa si tak zopakovali porážku z Mexika. Tehdy jim to nezabránilo v zisku titulu, snad tomu tak nebude ani na olympiádě. O víkendu se obě dvojice dozví jména svých soupeřů v osmifinálových bojích.

Výsledky zápasů:

Perušič, Schweiner - Evandro/Arthur Lanci, 0:2 (18:21, 16:21)

Vieira, Chamereau - Hermannová, Štochlová, 1:2 (13:21, 21:18, 9:15)

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0879916161.jpg
Ostatní Plážový volejbal

Plážoví volejbalisté skončili na evropském šampionátu ve čtvrtfinále

profimedia-0895852863.jpg
Ostatní OH Paříž

Perušič a Schweiner se loučí s Paříží. Podlehli v osmifinále

profimedia-0895711272.jpg
Ostatní OH Paříž

Do osmifinále se české plážové volejbalistky neprobojovaly

David Schweiner a Ondřej Perušič
Ostatní OH Paříž

Plážoví volejbalisté vyhráli i druhý zápas ve skupině