sobota 21. září 2024

Platil falešnými penězi, hrozí mu osm let vězení

Až osm let vězení hrozí cizinci, který platil falešnými penězi používanými filmovými produkcemi a udával je jako pravé. Západočeští policisté ho vypátrali a obvinili.

falešné peníze

Falešné peníze.
Zdroj: Policie České republiky

  • Falešné peníze.
  • Zdroj: Policie České republiky

Dva případy se minulý týden odehrály na čerpacích stanicích na hraničním přechodu Rozvadov. Německy mluvící muž tady zaplatil za pohonné hmoty, čokoládové tyčinky a limonády napodobeninou stoeurové bankovky s nápisem Movie Money. To, že obsluha pumpy přijala falešné peníze, zjistila až později. Kriminalisté falešné bankovky zajistili a po cizinci pátrali.

Na základě kamerových záznamů byl v objektu kasina zadržen pětadvacetiletý muž. U sebe měl stovky kusů dalších falešných bankovek v různých nominálních hodnotách. Všechny byly s nápisem Movie Money. Ty se používají ve filmových produkcích při natáčení filmů.

Kriminalisté muže obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz. Hrozí mu trest odnětí svobody na tři až osm let. Policisté přidávají varování, aby kdokoli, kdo má podezření na transakci s falešnou bankovku, okamžitě kontaktoval muže zákona.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje