čtvrtek 19. září 2024

Platforma X přichází o inzerenty. Důvodem jsou antisemitské příspěvky

Partnerství s bývalým Twitterem už ukončila třeba mediální společnost Paris Hilton. Důvodem jsou příspěvky podporující nenávist vůči Židům. Jeden takový totiž souhlasně okomentoval majitel platformy X Elon Musk.

twitter

Nové logo X odkoupené aplikace Twitter. Ilustrativní fotografie.
Zdroj: wikimedia commons

  • Nové logo X odkoupené aplikace Twitter. Ilustrativní fotografie.
  • Zdroj: wikimedia commons

Stále více inzerentů ukončuje v poslední době spolupráci se sociální sítí X. Mezi příspěvky se totiž často objevují ty, které se hlásí k antisemitismu. Pouhý měsíc po oznámení spolupráce stáhla ze sociální sítě reklamní kampaň i mediální společnost Paris Hilton. "11:11 Media se rozhodla kampaň z platformy okamžitě stáhnout," řekl ředitel společnosti Bruce Gersh. K tomu, zda ukončí aktivitu na síti i americká celebrita se nechtěl vyjádřit. Její osobní profil se 16,6 miliony sledujícími je stále aktivní.

Spolupráci už ukončilo několik velkých značek, mezi nimi třeba Disney, Paramount nebo technologická společnost IBM. Ta svou kampaň stáhla ihned po tom, co dostala zprávu od mediálního dozorčího orgánu, že její reklama na síti běžela spolu s pronacistickým obsahem. 

Partnery pobouřil nedávný incident, kdy Elon Musk souhlasně okomentoval jeden z příspěvků, který tvrdí, že Židé podněcují nenávist vůči bělochům. Stále přibývající nenávistné projevy na síti přičítají odborníci právě jejímu úpadku. Bývalý Twitter od roku 2022, kdy ho Musk koupil, totiž přišel o značnou část uživatelů i inzerentů.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: CNN

Související

hilsneriada1
Domácí Výročí

Před 125 lety začala Hilsneriáda. Dodnes se však usiluje o zvrat celého procesu

GV0f0GrXEAAfwh1
Zahraniční

Útok na synagogu v Paříži spáchal Alžířan. Při zatýkání po policii střílel

GVu3_5hXkAA9Jdd
Zahraniční

Útok u synagogy ve Francii. Je to terorismus, tvrdí ministr

nancy-faeser-und-die-meinungsfreiheit-v0-5Jf1Kov_0Hqo15L6OlpJhYfXcY3fWKF40ue0j8g4c9Q
Zahraniční

Německo se bojí ještě větší vlny terorismu. Zakáže proto vystřelovací nože