Starý pivař by si asi odplivl, ale skutečnost je taková, že jedním z hitů uplynulé sezóny je pivo v prášku. To začal vyrábět německý pivovar Neuzeller Klosterbräu. Zatím sice v nealkoholické a nesycené variantě, ale ani ta plnohodnotná alkoholová na sebe nenechá dlouho čekat. Své příznivce si už pivní prášek našel. Německý pivovar totiž zacílil zejména na zákazníky z Afriky a Asie, a to především kvůli tomu, že vývoz práškového piva je velice levný. Oproti lahvovému vyjde pouze na desetinu.
La cervecería alemana Neuzeller Klosterbräu desarrolló la primera cerveza instantánea. Está empresa opera en esta industria desde hace casi 500 años.
— Mauricio Zapata (@mezvan) March 24, 2023
Sólo necesita poner un par de cucharadas de cerveza en polvo en un vaso, agregar agua y mezclar para que la bebida este lista. pic.twitter.com/rvjt0IKLgm
To byl také hlavní důvod, proč Němci rozjeli výrobu, kterou zkoumali poslední dva roky. Vývoj produktu částečně dotoval i stát. I pro něj je ušetření peněž za dopravu velkou motivací, proč v podobných experimentech pokračovat. Dopravce totiž nemusí přepravovat lahve a vodu, protože nápoj si z prášku udělá každý sám doma z vody z vlastních zdrojů a do vlastní sklenice.