pondělí 6. května 2024

Pískot, transparenty, výkřiky Hanba! Praha přivítala Putinovy podržtašky

Desítky demonstrantů čekaly před Lichtenštejnským palácem na příjezd premiérů Slovenska a Maďarska, kteří se tam sešli s českým a polským protějškem na summitu V4. Roberta Fica a Viktora Orbána lidé vypískali.

GHVgqZ-XUAAUcAS.jpg

Protest proti Orbánovi a Ficovi 27. 3. 2024.
Zdroj: X

  • Protest proti Orbánovi a Ficovi 27. 3. 2024.
  • Zdroj: X

„Přijďte ukázat, že nemáme rádi Orbána a Fica. Češi, Slováci, Maďaři, Ukrajinci, kdo chce. V úterý se uskuteční zasedání trapné a destruktivní Visegrádské čtyřky v Praze. Je to jedinečná příležitost ukázat náš odpor proti politice těchto dvou pánů: podlézání Rusku, likvidace demokracie a právního státu, mafiánství a korupce. A zveme také fanoušky Donalda Tuska, kterého budeme naopak vítat,“ tak zněla jedna z pozvánek na dnešní akci, kterou hostil premiér Petr Fiala.

Před palácem byly vidět transparenty s nápisy “Fico, čo robíte tam v tej Putinovej riti?“Fico a Orbán = zbabělé putinovské podržtašky,” “Fico jdi domů, do Ruska,” nebo "Áruló," to je maďarsky zrádce. Další zobrazovaly Orbána jako Putinovu služku nebo prostitutku a Fica, který mu líbá sedací část těla.

Premiéři Slovenska, Polska a Maďarska přijeli na schůzku pořádanou českým premiérem Petrem Fialou zaměřenou na energetickou bezpečnost, strategickou agendu EU a migraci.

Související

GMcG9emW8AAqBB0
Zahraniční

Nepokoje v Gruzii: Demonstranti po policii hází vajíčka, ta pálí vodními děly

41747191065_3347661fca_b
Zahraniční

Evropa je smrtelná, musíme více zbrojit a zbavit se závislosti na USA, tvrdí Macron

profimedia-0867474369
Zahraniční Video

Miluji Hamás, protože zabíjí Židy. Vlna antisemitismu se z USA přelévá do Evropy

GL6bQhsWcAAsAj1
Zahraniční

Inflace denně požírá Argentině finance. Studenti však protestují proti škrtům