neděle 8. září 2024

Píšete básně? Pak jste Stalinovým hlasem v Evropě, míní Aliance pro rodinu

Velmi dětinsky reaguje Aliance pro rodinu na sociálních sítích na pravomocný verdikt soudu, podle kterého se jí místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová (Piráti) nemusí omluvit za svůj výrok, že organizace mluví stejným hlasem jako Putin.

gqe2bWJo

Olga Richterová (Piráti).
Zdroj: X / Olga Richterová

  • Olga Richterová (Piráti).
  • Zdroj: X / Olga Richterová

Vrchní soud v Praze řešil dva výroky Richterové. První z nich byl ten zmíněný o Putinovi, ve druhém prý o alianci řekla, že ji financuje Rusko. Druhý z výroků vůbec nezazněl, první je podle soudu přiměřený.

“Já se zeptala, kdo financuje spolek Aliance pro rodinu? A strhla se mela. Podali na mě žalobu, chtěli mě zastrašit. Jenže já se neptám z nějakého rozmaru, ptám se proto, že spolupracují s ultrakonzervativními spolky. A ty v jiných zemích mají napojení na finance z Ruska. A ptám se, protože v názorech na LGBT tento spolek mluví stejným hlasem jako Putin. A aktivně ovlivňuje veřejné mínění,“ napsala na síti X Richterová.

„Piráti s hubou umaštěnou od pelmeňů z ruské ambasády jsou proputinovské děvky,“ reagovala po pár hodinách aliance a připojila fotku dvou bývalých členů strany. Snímek vznikly před šesti lety, tedy dlouho před vpádem Ruska na Ukrajinu.

alince

A další útok, který připomíná chování rozmazleného dítěte, nikoli dospělých lidí, na sebe nenechal dlouho čekat. „J. Stalin se v mládí, stejně jako O. Richterová, věnoval psaní poezie. O. Richterová je tak Stalinovým hlasem v Evropě 21. století. A to i přes veškeré zrůdnosti, které Stalin páchal ve století předešlém. Někteří lidé jsou holt nepoučitelní!“ vrhla jedovatou a zcela nelogickou slinu aliance na síť X.

alian2

Alianci pro rodinu pokládá řada lidí za extrémistickou organizaci. Do Ústavy cxhtěla například zakotvit manželství výhradně jen jako svazek muže a ženy. Předsedkyně Jana Jochová zase přišla s omezením volebního práva pro ženy s tím, že pokud je žena vdaná, mohl by její volební právo vykonávat manžel. Podle aliance je také rozhodnutí Světové zdravotnické organizace o vyřazení homosexuality ze seznamu nemocí politickým krokem. Kritika se snáší i na její překrucování vědecky podložených faktů.

Související

Jill,_Joe_and_Hunter_Biden_during_the_59th_presidential_inauguration
Zahraniční

Biden stojí před soudem. Nezdaněné peníze utrácel za drogy a prostitutky

Nečas
Domácí

Expremiér Nečas znovu před soudem. Tresty za jeho trafiky platí

policie pouta
Krimi

Nečekaný posun. Násilník z Kilometrovky je obětí úchylného popeláře

profimedia-0904350154
Krimi

Pelta s Kratochvílovou půjdou do vězení. Soud je uznal vinné už potřetí