pátek 18. října 2024

Pickleball je náročnější sport než tenis, napsal Američan. Tenisté se mu vysmáli

Pickleball získává v posledních letech zejména ve Spojených státech na popularitě.

Pickleball.

Pickleball.
Zdroj: Facebook

  • Pickleball.
  • Zdroj: Facebook

Pickleball je stejně jako tenis raketový sport. Jedná se o kombinaci tenisu, stolního tenisu a badminton, hraje se na menším kurtu s míčkem podobným florbalovému a s pevnými raketami. Pickeball začaly po skončení tenisové kariéry hrát i bývalé hvězdy Jack Sock, Sam Querrey nebo kanadská kráska Eugenie Bouchard. Američan Sock to hned první rok na okruhu dotáhl na třinácté místo.

Olej do ohně k debatě, který sport je náročnější, přilil americký hráč pickleballu. „Pickleball ze mě udělal mnohem lepšího sportovce, než kdy tenis. Máme kratší dobu na reakci a hraje se ve větší rychlosti. Pickleball vyžaduje více dovedností než tenis," napsal na sociální síť X Christian Alshon, v současnosti pátý hráč žebříčku. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Ozvaly se tenisové osobnosti, které se odvážnému tvrzení Američana, který se na tenisovém žebříčku nikdy neprosadil, vysmály. 

Haha. To může být protože jsi hrál tenis na nízké úrovni," rýpl si bývalý čtvrtý tenista světa James Blake a přidali se další tenisté. "Pickleball miluju, ale tohle je divoká myšlenka. Měl jsi asi moc tequil," přidal Nick Kyrgios. "To nemůžeš myslet vážně. Pickeball se hraje na polovičním kurtu než tenis," napsal Francouz Corentin Moutet.

Autor: mš

Související

Karolína Muchová.
Tenis

Muchová dominovala, Krejčíková se protrápila k povinné výhře

Carlos Alcaraz.
Tenis

V Rijádu se ve finále utká Alcaraz se Sinnerem

Sinner
Tenis

Exhibice v Rijádu zná semifinalisty, Sinner i Alcaraz dominovali

Tenis ilustrační.
Tenis

Hrát proti sestře? Stres, peníze si dělíme, říká ruská hvězda