pátek 25. října 2024

Petschkův palác otevře své brány veřejnosti 28. října

Ministerstvo průmyslu a obchodu při příležitosti výročí vzniku Československa otevře v pondělí 28. října své sídlo, Petschkův palác, pro veřejnost.

Petschkův palác

Petschkův palác
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Petschkův palác
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ministerstvo průmyslu a obchodu u příležitosti výročí vzniku Československa 28. října zpřístupní veřejnosti historický Petschkův palác. Od 9 do 16 hodin budou moci návštěvníci nejen obdivovat architekturu budovy, ale také si připomenout slavné filmy a seriály, které se zde natáčely

Palác je oblíbeným místem pro natáčení českých i zahraničních filmů. „V průměru se zde ročně natáčí šest filmů,“ uvedl ministr Lukáš Vlček (STAN). „Poprvé se veřejnost bude moci projít místy, kde vznikaly scény z filmů jako Anthropoid, Masaryk, Králíček Jojo či Lída Baarová,” prozradil Vlček. Budovu ozdobí plakáty z těchto snímků a návštěvníci si mohou užít i promítání trailerů na obrazovkách.

Kromě filmového zážitku budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si maketu budovy, konferenční místnosti či zrenovovaný bankovní trezor. Otevřené budou také temné prostory Pieta, připomínající období, kdy zde během druhé světové války sídlilo gestapo.

Palác, postavený v letech 1922 až 1927, je neoklasicistní skvost s moderními technologiemi své doby. Dnes slouží Ministerstvu průmyslu a obchodu, které v budově provedlo rozsáhlé rekonstrukce, včetně renovace historického páternosteru.

Autor: Šimon Mitro

Související

Branický most v Praze
Domácí

Přes Branický most se znovu jezdí po dvou kolejích

profimedia-0891380549
Domácí

Opoziční pokus o odvolání Hřiba selhal

Ministerstvo zemědělství
Domácí Tipy na výlety

Ministerstvo zemědělství otevře své brány 28. října

Lochkovský tunel na Pražském okruhu
Domácí

Tunely na Pražském okruhu budou v neděli a v pondělí uzavřeny