Pavlova kancléřka končí. Nahradí ji bývalý šéf T-Mobilu

Post vedoucí prezidentské kanceláře opustí Vohralíková. Rozhodnutí komentuje osobními důvody.

Jana Vohralíková

Jana Vohralíková
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Jana Vohralíková
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Po ročním působení na Hradě skončí ve funkci k 15. únoru vedoucí prezidentské kanceláře Jana Vohralíková. Svůj odchod komentuje osobními důvody a potřebou věnovat se jiným projektům. „Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům,“ uvedla Vohralíková.

Podle MF DNES stojí za odchodem Vohralíkové pře o bezpečnostní prověrku prezidentova poradce Petra Koláře a mocenské boje na Hradě.

Prezident Petr Pavel ocenil Vohralíkovou za profesionální vedení týmu. „Jana Vohralíková odvedla skvělou práci v nesmírně těžké době začátku prezidentského mandátu a budování kanceláře. Dokázala přivést do vedoucích pozic profesionály, nastavit organizaci a fungování celého týmu. Patří jí za to mé velké poděkování,“ řekl Pavel. „Byl bych potěšen, kdybych mohl i nadále využívat její zkušenosti nebo doporučení a zůstal s ní v kontaktu. Dveře na Hrad bude mít otevřené,“ dodal prezident.

Vohralíkovou nahradí Milan Vašina, ředitel středoevropské pobočky Aspen Institutu a bývalý generální ředitel T-Mobilu na Slovensku a v České republice. „Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne tak, aby vše proběhlo hladce a správně,“ uvedl Vašina. Funkce vedoucího prezidentské kanceláře byla v historii relativně stabilní, a změny v této pozici nebyly časté.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0792729294
Zahraniční

Průměrný věk světových lídrů je 62 let. Biden nejstarší není

402009969_835997225197930_6376097652567379338_n
Domácí

Pavel odsoudil Babišovy výroky. Zároveň se však nezastal ani kampaně SPOLU

profimedia-0869104414
Domácí

Tuleja bude novým ministrem pro vědu. Pavel ho jmenuje v pondělí

profimedia-0867283086
Domácí

Vláda upravuje věk odchodu do důchodu. Brzy to zase změníme, tvrdí opozice