Pavel má vlastní podcast

Prezident Petr Pavel rozjel s novinářem Michalem Půrem vlastní podcast. První díl najdete na Youtube i Spotify.

Petr Pavel

Petr Pavel.
Zdroj: Facebook Petr Pavel

  • Petr Pavel.
  • Zdroj: Facebook Petr Pavel

Prezident Petr Pavel se již dříve nechal slyšet, že by chtěl více komunikovat s médii a snažit se oslovovat mladé lidi, než jako tomu bylo u jeho předchůdce. Pavel zavedl pravidelné mediální brífinky a nyní se pustil i do podcastu. S novinářem Michalem Půrem natočil první díl podcastu Podhradí.

Prezident sídlí na Hradě, ale já jsem měl vždy blíž k životu mimo něj. Mezi přáteli a lidmi, s kterými se můžeme bavit otevřeně o spoustě věcí. A to bych rád dělal i s Michalem Půrem, s nímž si budu povídat na Hradě i v Podhradí, novém prezidentském podcastu,“ napsal Pavel na Twitteru. První díl prezidentského podcastu Podhradí si můžete přehrát na YouTube a také v podcastových aplikacích jako Spotify.

Ještě v Hrzánském paláci přišla řeč na přechod z pozice zvoleného prezidenta k plnohodnotnému výkonu prezidentské funkce. Na jaké problémy jsme narazili? A proč potřebujeme nová pravidla pro toto období? Diskutovali jsme i o pocitech před inaugurací, sestavování nového týmu, našem přesunu na Hrad do konce března a možnosti prezidentského bydlení v Lumbeho vile, která však potřebuje vymalovat, aby nebyla tak depresivní. Ale i o tom, že Ukrajinci mají už jen jednu šanci protiofenzivy, a pokud se nepovede, pro další už nemusí být dostatek podpory,“ zní popisek úvodního dílu.

Autor: Šimon Mitro

Související

448739900_1030216298467773_7484642469014011137_n (2)
Domácí

Volby budou o víkendu, rozhodla vláda. Jsme schopní je zajistit, tvrdí Fiala

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

Ministr financí Zbyněk Stanjura.
Ekonomika

Jak povodně zamávají s rozpočtem? Stanjura nevylučuje jeho úpravu

Jihokorejský prezident Jun Sok-jol.
Domácí

Prezident Jižní Koreje navštíví Prahu