pátek 20. září 2024

Pátrání po lvici v Berlíně skončilo, byl to divočák

Kuriozní konec má pátrání německé policie po lvici, kterou natočili svědci na okraji Berlína. Ukázalo se totiž, že se nejedná o nebezpečnou šelmu, ale o divočáka. Prý šlo o nejdražší safari v německých lesích.

fffffddddggccc

Lvici zachytil jeden ze svědků.
Zdroj: Twitter

  • Lvici zachytil jeden ze svědků.
  • Zdroj: Twitter

Žádné stopy velké kočkovité šelmy se nenašly na jižním okraji Berlína, kde v noci na čtvrtek svědci pořídili krátký videozáznam zvířete. Starosta části Kleinmachnow Michael Grubert řekl, že to nezávisle na sobě potvrdili dva specialisté. Výskyt lvice policii ohlásilo postupně nejméně deset lidí, zahlédli ji prý i sami policisté.

„Zvíře nemá na zádech hrb typický pro kočky, když jedí nebo pijí. Také noha zvířete je příliš tlustá, velká kočka má štíhlou nohu a ocas je také příliš krátký na lvici,“ uvedl.

Zástupce šéfa Německé policejní unie Heiko Teggatz upozornil na nákladnost pátrací akce. "Tato mise je nepochybně nejdražším safari, které kdy v německých lesích existovalo," řekl. Do operace se zapojily vrtulníky, drony a několik stovek mužů, daňové poplatníky bude stát v přepočtu téměř dva a půl milionu korun. .

Související

Snímek obrazovky 2024-09-17 133940
Domácí Video

Tři hodiny hledali dívky v rozvodněné řece. Opilec si všechno vymyslel

1000009596
Zahraniční Výročí

První srpnový den jako symbol jednoho triumfu i pádu hitlerovského nacismu

polpatr
Krimi Video

Policie hledá útočníka, oběť se po jeho jediné ráně bude léčit měsíce

51993616585_f5f6efdf36_b
Krimi

Skupinka mladíků zkopala chlapce. Pro toho musel přiletět vrtulník