pátek 25. října 2024

Patnáctiletý Američan byl obviněn z vraždy své rodiny

Patnáctiletý Američan byl obviněn z vraždy svých rodičů a tří sourozenců ve státě Washington.

zbraň

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

V americkém státě Washington čelí 15letý chlapec obvinění z vraždy svých rodičů a tří sourozenců, k níž došlo v jejich domě ve Fall City poblíž Seattlu. Mladík, jehož jméno nebylo zveřejněno kvůli jeho věku, je obviněn z pěti vražd a jednoho pokusu o vraždu své 11leté sestry, která přežila a je v nemocnici ve stabilizovaném stavu.

Podle soudních dokumentů zavolal chlapec v pondělí v pět hodin ráno na linku 911 a tvrdil, že rodinu zastřelil jeho 13letý bratr, který poté spáchal sebevraždu. O pár minut později však zavolal na policii soused, u něhož se objevila krvácející 11letá dívka, která identifikovala svého staršího bratra jako pachatele. Dívka popsala, že předstírala smrt, aby přežila, a poté uprchla oknem.

Policie po příjezdu zadržela 15letého podezřelého na příjezdové cestě domu, V domě nalezla těla všech pěti obětí. Podle svědectví dívky použil střelnou zbraň jejich otce, která byla uchovávána v zamčené skříňce. Kromě otce znal kombinaci kódu pouze 15letý vrah.

Chlapec je nyní zadržován v zařízení pro mladistvé, kde čeká na soudní přelíčení, při kterém se rozhodne, zda bude jeho případ projednáván jako dospělý. Právní zástupci mladíka uvedli, že jde o nezletilého bez kriminální minulosti, který měl zálibu v cyklistice a rybaření. Motiv činu dosud nebyl zveřejněn.

Autor: Šimon Mitro

Související

GacU2BIbEAI0rOm
Krimi

Vražedná střelba otřásla severem USA. 15letý chlapec vystřílel rodinu

EA-18G Growler
Zahraniční

Stíhačka se zřítila v USA. Našly se ostatky dvou členů posádky

pro-Hc1MmNDn
Zahraniční Video

Žena nadšeně krmila mývaly, ti ji pak uvěznili v domě

profimedia-0871382021
Krimi

Alabama popravila muže dusíkem. Je to mučení, tvrdí lidskoprávní aktivisté