úterý 22. října 2024

Pastrňákovi stačilo pár střídání

„Vyšlo nám to skvěle,“ pochvalovala si první hvězda.

profimedia-0862504325.jpg

David Pastrňák skóroval takzvaně do víka.
Zdroj: ČTK / AP / Karl B DeBlaker

  • David Pastrňák skóroval takzvaně do víka.
  • Zdroj: ČTK / AP / Karl B DeBlaker

Hokej často bývá dramatický celou hodinu čistého času, ale to nebyl případ utkání NHL Carolina Hurricanes – Boston Bruins. Hosté tažení první hvězdou duelu Davidem Pastrňákem po jedenácti minutách vedli 3:0.

„Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit. V kabině jsme se upozorňovali na to, že je to hrozně důležité. A vyšlo nám to skvěle. První třetina byla z naší strany vynikající,“ řekl nejlepší Čech současnosti.

Jeden gól po Zachově přihrávce dal, u druhého spolu se svým krajanem asistoval. Vlastní trefu, která byla při vítězství 4:1 vítězná, popsal slovy:

„Dostal jsem puk u mantinelu a všiml si, že mám spoustu prostoru. Využil jsem toho, rychle si přehodil puk na forehand a zakončil. Vyšlo mi to skvěle.“

První hvězdou střetnutí se v noci na pátek evropského času stal i brankář David Rittich. Ten vychytal vítězství Los Angeles Kings na ledě San Jose Sharks 2:1.

Do konce základní části NHL zbývají dva týdny. Bruins (i Hurricanes) už jsou v play-off, Kings do něj mají nakročeno. Sharks asi skončí poslední.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: nhl.com

Související

Lukáš Dostál
Hokej NHL

Dostál v duelu českých gólmanů kouzlil

Jiří Kulich
Hokej

Kulich vstřelil v NHL premiérový gól

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Hokej NHL

Zacha pomstil Pastrňáka