sobota 5. října 2024

Pastrňák válel! Vstřelil Coloradu hattrick

David Pastrňák zářil v utkání proti Coloradu, kterému nasázel hattrick. Lauko se trefil poprvé v sezoně a Zacha si připsal asistenci.

David Pastrňák se spoluhráči

David Pastrňák se spoluhráči
Zdroj: Profimedia

  • David Pastrňák se spoluhráči
  • Zdroj: Profimedia

David Pastrňák nasázel Coloradu tři branky a měl velký podíl na výhře 5:2. Český útočník se trefil hned po prvních 44 vteřinách hry. Coyle vypíchl kotouč obránci Avalanche Makarovi, Pastrňák ho zachytil a střelou zápěstí poslal Boston do vedení. Na 2:0 zvýšil další český útočník Jakub Lauko. Třiadvacetiletý hokejista se trefil poprvé v sezoně. U třetího gólu Bostonu asistoval Pavel Zacha, který nahrával na branku DeBruska.

Pastrňák zvýšil na 4:2 během přesilové hry, když využil nahrávku DeBruska. Český kanonýr dokončil hattrick do prázdné branky při hře bez brankáře. Pastrňák nastřílel šestnáctý hattrick v kariéře a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře z první třetiny, za což jsme velice rádi. Dali jsme gól v přesilové hře a pojistili si vedení. Myslím si, že právě naše reakce na nepříliš dobrou druhou třetinu byla pro výhru důležitá,“ řekl po utkání Pastrňák.

BOSTON BRUINS – COLORADO AVALANCHE 5:2

Branky a nahrávky: 1. Pastrňák (Coyle), 5. Lauko (Geekie, H. Lindholm), 15. DeBrusk (Wotherspoon, Zacha), 58. Pastrňák (DeBrusk, Zacha), 60. Pastrňák (Coyle) – 8. Wood (Toews, Malinski), 37. MacKinnon (Manson, Makar).

Zdroj: nhl.com

Související

Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně
Hokej NHL

Kulich s Rouskem do pátečního utkání NHL nenastoupí

Jiří Patera
Hokej NHL

Gólman Patera se připojí k Bostonu

Jakub Zbořil v dresu Devils
Hokej NHL

Lauko a Zbořil skórovali, Pastrňák s Brabencem v roli nahrávačů

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry