středa 9. října 2024

Pastrňák opět shodil rukavice

David Pastrňák a Matthew Tkachuk se opět porvali. Bruins prohráli s Floridou 4:6.

David Pastrňák s Matthew Tkachukem opět shodili rukavice

David Pastrňák s Matthew Tkachukem opět shodili rukavice
Zdroj: @NHLcz

  • David Pastrňák s Matthew Tkachukem opět shodili rukavice
  • Zdroj: @NHLcz

V Amerant Bank Arena viděli fanoušci nejen deset gólů, ale i shozené rukavice. Za stavu 2:0 pro Floridu došlo opět na bitku mezi českým útočníkem Davidem Pastrňákem z Bostonu a Matthewem Tkachukem z Floridy. Tito dva hráči se naposledy dostali do potíží v květnu, kdy shodili rukavice a pustili se do sebe. Nyní se situace opakovala. Od sebe je museli odhánět rozhodčí a měli co dělat, aby forvardy od sebe odtrhli. Český útočník sice není žádný rváč, ale Tkachukovi ránu rád nadělí.

Čeští hokejisté byli na ledě vidět i bez rvačky. Na 2:1 snížil v oslabení Pavel Zacha a bitkař David Pastrňák upravil skóre na konečných 6:4 pro Floridu.

V brance nenastoupil Jeremy Swayman, který po dlouhých tahanicích podepsal s Bruins smlouvu, ale jeho náhradník Joonas Korpisalo, který inkasoval šestkrát z 35 pokusů.

„Po první třetině byl stav 4:1, takže s tím nemohu být spokojený,“ řekl po zápase Korpisalo. „Bylo tam pár divných odrazů, bylo dost těžké je odvracet. Musím být prostě lepší. Skončilo to 6:4. Z toho výsledku nemůžu být šťastný,“ dodal.

Florida Panthers – Boston Bruins 6:4 (4:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Bennett (Rodrigues), 8. Luostarinen (Lundell, Reinhart), 19. Reinhart (Barkov), 20. Bennett (Greer), 30. Gadjovich (J. Boqvist, Balinskis), 47. Rodrigues (M. Tkachuk, Ekblad) – 16. Zacha (E. Lindholm, Peeke), 33. McAvoy (Beecher, H. Lindholm), 57. Frederic (Brazeau), 59. Pastrňák (McAvoy)

Zdroj: nhl.com

Související

Jessica Campbellová
Hokej NHL

Na hokejové střídačce NHL se poprvé objevila žena

Jakub Vrána
Hokej NHL

Vrána si vybojoval místo u Capitals

Gólman Jiří Patera
Hokej NHL

Patera vydržel v Bostonu jen pět dní

Jeremy Swayman
Hokej NHL

Bruins už mají Swaymana jistého