neděle 8. září 2024

Pastrňák na šampionátu? Boston promarnil dvoubrankové vedení

Boston prohrál s Floridou 2:3 a je zápas od vyřazení. David Pastrňák by mohl v případě další prohry posílit národní tým.

David Pastrňák

David Pastrňák
Zdroj: Profimedia

  • David Pastrňák
  • Zdroj: Profimedia

Čeští hokejoví fanoušci mají velkou naději, že na domácím šampionátu uvidí Davida Pastrňáka. Boston prohrál s Floridou další zápas a je jen krůček od vyřazení. Boston vstoupil do čtvrtého utkání na jedničku, po první dvacetiminutovce vedl 2:0. V 9. minutě otevřel skóre David Pastrňák, který skóroval během přesilové hry střelou z pravého kruhu. O sedm minut později zvýšil na 2:0 Brandon Carlo, který vystihl rozehrávku Panthers a překonal gólmana Bobrovského.

Florida vstřelila kontaktní gól po velkém tlaku ve 35. minutě. O obrat se postarali v úvodu třetí třetiny Sam Bennett a Aleksander Barkov. Boston promarnil dvoubrankové vedení a je jen krůček od vyřazení z play off. Boston nemá v posledních letech s Floridou dobré zkušenosti. V minulé sezoně hráči Bruins s Panthers vypadli v prvním kole play off.

„Myslím si, že jsme měli dobrý začátek. Dostali jsme se brzy do vedení, hráli jsme fyzicky a dobře jsme se drželi na puku. Pak jsme ale začali být pasivní a místo toho, abychom se snažili vedení navýšit, jsme se zatáhli. To si ale v play off proti takovému týmu nemůžeme dovolit,“ sdělil po utkání David Pastrňák.

BOSTON BRUINS – FLORIDA PANTHERS 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

STAV SÉRIE: 1:3

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

David Pastrňák s Jakubem Voráček při slavnostním buly
Hokej

Hokejové hvězdy vybraly přes dva miliony korun

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby