pátek 18. října 2024

Pasažér pokousal letušku

Na úterní let z Tokia do Seattlu cestující jen tak nezapomenou. Jeden z pasažérů totiž pokousal letušku. Letadlo pak nabralo velké zpoždění, muselo se vrátit zpět na start.

letadlo

Ilustrační foto.
Zdroj: pxfuel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: pxfuel

Cestujícím z Tokia do Seattlu zkomplikoval let jeden z amerických pasažérů, který údajně uprostřed letu pokousal letušku. Pilot tak musel letadlo otočit a vrátit se zpět do Tokia.

Podle informací od letecké společnosti bylo letadlo v době incidentu ve vzduchu zhruba hodinu. „Muže hned poté co letadlo přistálo, zadržela japonská policie. Letuška naštěstí utrpěla jen lehká zranění,“ informoval mluvčí společnosti.

Nejde o první případ pokousání na palubě letadla. V roce 2022 napadli za letu dva pasažéři posádku i několik cestujících. Federální úřad pro letectví jim tehdy uložil zatím nejvyšší pokutu za nepřípustné chování v letadle. Pasažéři dohromady zaplatili v přepočtu víc než tři a půl milionu korun.

Počet napadení na palubě letadel v poslední době rapidně narůstá. Tento měsíc jde už o několikáté hlášení špatného chování a agrese ze strany cestujících.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

feťáci
Zahraniční

Rodiny obětí fentanylu apelují na vládu: Uvalte vysoké clo na Čínu

profimedia-0712837827
Zahraniční

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

Amazon
Ekonomika

Amazon sází na jadernou energii. Investuje miliardy do modulárních reaktorů

jerusalem-980328_1280
Zahraniční

Lufthansa dostala za šikanu židovských cestujících nejvyšší pokutu v historii