Parní vlaky vyjedou o víkendu do České Lípy

Ve dnech 12. a 13. října se návštěvníci mohou těšit na jízdy parních vlaků a historických motoráčků v České Lípě.

Parní lokomotiva Zelený anton.

Parní lokomotiva Zelený anton.
Zdroj: ČD

  • Parní lokomotiva Zelený anton.
  • Zdroj: ČD

Druhý říjnový víkend se v České Lípě promění v ráj pro milovníky železniční historie. V sobotu a neděli, konkrétně 12. a 13. října, budou probíhat jízdy parních vlaků a historických motoráčků, které doplní výstava vozidel v českolipském depu. Návštěvníci se mohou těšit také na modelové kolejiště, ukázky historických zbraní a uniforem a bohaté občerstvení.

Hlavními atrakcemi víkendu budou nostalgické jízdy s parní lokomotivou Zelený anton a motorovým vozem Modrý šíp. V sobotu se parní vlak vydá na trasu z České Lípy přes Benešov nad Ploučnicí do Děčína a zpět, zatímco v neděli zamíří do Rumburka a bude pokračovat do německého Ebersbachu. Historický motorový vůz Modrý šíp pak nabídne tři jízdy denně po trase Česká Lípa – Srní – Jestřebí – Staré Splavy – Doksy.

Doprovodný program zahrnuje kromě jízd také výstavy historických vozidel a hasičské techniky, expozici zabezpečovací techniky, ukázku historických vojenských zbraní a občerstvení včetně speciálního piva „Šlechtična“. Výtěžek z prodeje těchto produktů poputuje na opravy parní lokomotivy 475.179. Zájemci si mohou zakoupit jízdné v mimořádných vlacích, jehož ceny se pohybují od 100 do 400 korun v závislosti na trase.

Autor: Šimon Mitro

Související

nádraží Brandýs nad Labem
Domácí

Nový železniční most u Brandýsa umožní rozšířit dálnici

stažený soubor
Domácí

Ostuda České Lípy půjde k zemi. Zchátralé nádraží nahradí zelená plocha

Evropský zabezpečovací systém pro železnice ETCS
Domácí

Správa železnic spustila informační web o ETCS

Vizualizace rychlotrati mezi Brnem a Přerovem.
Domácí

Hledá se zhotovitel rychlotrati mezi Brnem a Přerovem